Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, rutin saha çalışmaları sırasında buğday ve arpalarda yoğun leke hastalığı tespit etti. Üreticilerin bu durumdan haberdar edilmesi için uyarı yapıldı ve hastalığa karşı en kısa sürede ilaçlama yapılması gerektiği vurgulandı.

Biga Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, tarlalarda incelemelerini sürdürüyor. Yapılan çalışmalar neticesinde, buğday ve arpa tarlalarında yaygın olarak görülen yaprak lekesi ve yaprak yanıklığı hastalıklarına sıkça rastlandı. Ekipler, bu durumu tespit ettikten sonra üreticilere derhal ilaçlama yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

 

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, "Buğdayda septorya yaprak leke hastalığı ve arpada yaprak yanıklığı hastalıklarının yoğun şekilde tespit edildiği saha taramaları sonucunda üreticilerimiz uyarılmıştır. Tarlalarını kontrol eden üreticilerimizin en kısa sürede ilaçlama yapmaları önemlidir. İlaçlama işlemlerinin mümkünse arılara zarar vermeyen ilaçlarla, mümkün olmadığı durumlarda ise arıların uçuş yapmadığı sabah erken ya da akşam saatlerinde gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir" denildi.

Tuğba Kulasoy