Güncel

Çanakkale Kent Konseyi'nin Başkanı Ali Aydın Çalıdağ oldu (video)

Çanakkale Kent Konseyi'nde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul sonrasında yeni başkan Ali Aydın Çalıdağ oldu.

Çanakkale Kent Konseyi Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul'da Divan Başkanlığını Prof. Dr. Pelin Kanten, Divan Başkan yardımcılığını ise Osman Nuri Tatlı ve Katip üyeliğine Gülseren Eren yaptı. Genel Kurul saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kent Konseyi Başkanlığı adayları Ali Aydın Çalıdağ, Resul Karakurt ve Fadıl Kurt üçer dakikalık kanuşma gerçekleştirdi. Daha sonra yürütme kurulu üyelerinin blok liste ile belirlene bilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Ardından Kent Konseyi Başkanını belirleyecek olan 1. Tur başkanlık seçimleri  oy kullanımına geçildi.
 
Çanakkale Kent Konseyi 1. Tur oy verme işlemlerinin sonlanmasının ardından adaylardan Ali Aydın Çalıdağ 66, Resul Karakurt 54, Fadıl Karakurt ise 16 oy aldı. Daha sonra kürsüye gelerek kazanma şansının kalmadığını ifade eden Fadıl Kurt, iki başkan adayınında önünü açmak için seçimlerden çekildiğini ifade etti.
Kent Konseyi başkan adayını belirleyecek olan 2. Tur seçimleri başladı. Oylamanın sona ermesiyle açılan sandıklardan Ali Aydın Çalıdağ 88, Resul Karakurt  ise 74 oy aldı. Her iki adayda salt çoğunluğunun yarısından 1 fazla oy alamadığı için 3.tur seçimleri yapıldı.
 
 3. Tur seçimlerinde Ali Aydın Çalıdağ  77, Resul Karakurt 62  oy aldı. 3. Tur seçimlerinin ardından Ali Aydın Çalıdağ, Çanakkale Kent Konseyi yeni başkanı seçildi.
Daha sonra yapılan Yürütme Kurulu seçimlerini de Ali Aydın Çalıdağ'ın listesi kazandı. Yeni dönemde görev yapacak olan Çanakkale Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu şu şekilde oluştu:
Çanakkale Kent Konseyi Başkanı: Ali Aydın Çalıdağ
Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu: Nazli Giral, Murat Badem, Ahu Kızılyay Toğanç, Muharrem Şahin, Gülay Aktaşçı, Kubilay Özben, Damla Yeltekin, Saim Nuri Yavuz, Fadim Koçak.
 
Tuğba Kulasoy