Güncel

Türkan Demir'in Avukatlarindan Müebbet Talebi

Biga'ya bağlı Kanibey köyünde bir tavuk çiftliğinde çalışan 3 çocuk annesi Türkan Demir'i 27 Mayıs'ta başına kürekle vurarak öldüren Hakkı Elalmış'ın ilk duruşması, 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Türkan Demir'in avukatları sanık Hakkı Elalmış'a hiçbir hafifletici neden ve indirim sebebi uygulanmaksızın tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep etti.
 
Biga'da 27 Mayıs’ta meydana gelen olayda, Kanibey köyünde 3 çocuk annesi Türkan Demir'in bulunduğu tavuk çiftliğine gelen  evli, 2 çocuk babası Hakkı Elalmış ile aralarında tartışma yaşandı. Hakkı Elalmış, daha sonra kürekle Türkan Demir'in kafasına kürekle vurarak öldürdü. Türkan Demir'i kanlar içinde yerde yattığı gören tavuk çiftliğinde çalışan bir işçi, durumu eşi Abdullah Demir’e haber verdi.
Yaşamını yitiren Türkan Demir'in cenazesi Biga Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.  çİftlikte kamera görüntülülerini inceleyen jandarma ekipleri ardından Hakklı Elalmış'ı gözaltına aldı. Daha sonra Elalmış tutuklandı. Hakkı Elalmış'ın ilk duruşması, Çanakkale 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülerek,
Sanık Hakkı Elalmış’ın ilk duruşması, ifadesi alındı. Duruşmada tanıkların ifadeleri de dinlendi. Türkan Demir'in avukatları sanık Hakkı Elalmış'a hiçbir hafifletici neden ve indirim sebebi uygulanmaksızın tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep etti. Duruşma 2 Şubat 2023 tarihine ertelendi. Hakkı Elalmış'ın tutukluluk halinin devam etmesi kararı verildi.
 
Tuğba Kulasoy