Güncel

Turistler Bozcaada'ya akın etti

Çanakkale'nin tatil cenneti olan Bozcaada ilçesi Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı.

9 günlük bayram tatilinde günlük 10-15 bin ziyaretçiyi ağırlanan adada, konaklama tesisleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Geyikli-Bozcaada hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş, yaşanan yoğunluk nedeniyle karşılıklı olarak günde 36 sefere kadar çıktı.
Eski Rum evleri, restoranları, Türkiye'nin en iyi korunmuş tarihi kalesi, koyları, doğası ve deniziyle tatil sezonlarının dikkat çeken Bozcaada, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçilerin adeta akınına uğradı. Adanın birçok güzelliği ve özellikleri sayesinde bayram tatilinde konaklama tesisleri, yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. 4 bin 500 resmi yatak kapasitesi bulunan adada, gayrı resmi konaklama tesisleriyle birlikte günlük 10-15 bin tatilci ağırlandı. Yaşanan turist akını ada esnafının ikinci bir bayram yaşatarak, yüzünü güldürdü. Tatilciler adada, serinlemek için adanın koylarında ve plajlarında denize girdi. Tatilciler adanın dar sokaklarında bulunan farklı mimarideki eski Rum evlerinin de bol bol fotoğrafını çekti. Tatilciler akşamları ise Polente Burnu'nda gün batımını izleyerek, unutulmaz anlar yaşadı.
Geyikli-Bozcaada hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş, yaşanan yoğunluk nedeniyle karşılıklı olarak günde 36 sefere kadar çıktı. Gestaş’ın yoğun çalışmasıyla birlikte tatilciler adaya ulaşımı rahatlıkla yapabildi.
Bozcaada’dan 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edildiğini ifade eden Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Erkan Yavuz, “Şuanda bayram döneminde yüzde 100’e yakın doluluk oranıyla devam etmekte. Keyifli ve güzel bir tatil dönemi geçiriyoruz” diye konuştu.
Bozcaada’dan Kurban Bayramı’nda yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını belirten Adada kafe ve pastane işletmecisi Cemil Günday ise, “Kurban Bayramı öncesinde başlayan adamızdaki hareketlilik, bayramla birlikte en üst seviyeye ulaştı. Bizde hem kendi işletmemiz, hem de diğer işletmeler olarak bu yoğunluğa karşı hazırlığımız yaptı. Gelen misafirlerimiz oldu. Geçmiş senelerdeki gibi en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Herkese iyi bayramlar dilerim” dedi.
Haber Merkezi