Güncel

‘Kafka: Baba ve Oğul’ Oyunu Üsküp’te Sahnelendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi sanat ve tasarım etkinlikleri dış paydaşı Kuzey Makedonya’da sanatseverlerle buluştu.

Tiyatro Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Vecihe Özge Zeren’in yönettiği, Arş. Gör. Zafer Öncül ve Oyunculuk Ana Sanat Dalı üçüncü sınıf öğrencisi Nuri Cabaroğlu’nun oynadığı “Kafka: Baba ve Oğul” isimli oyun, Üsküp Arnavut Tiyatrosu’nda sahnelendi.
Kuzey Makedonya Kültür Bakanlığı ile ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi arasında protokolü yapılan “Zaman, Mekân, Yol” isimli ortak sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen oyunda, üçüncü sınıf öğrencilerimizden Melih Karlık, sahne amiri ve ses kumanda; Duygu Kula, ışık kumanda ve Sıla Estel Giritlioğlu da sahne amiri olarak görev aldı. İlk gösterimi Kasım 2022’de ÇOMÜ GSF NFK Tiyatro Salonu’nda yapılan oyunun ikinci gösterimi, Üsküp Arnavut Tiyatrosu’nun küçük salonunda izleyiciyle buluştu. Kuzey Makedonya Kültür Bakan Yardımcısı Daim Luchi, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yeşim Zümrüt ve Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Kenan Saatçıoğlu’nun da izleyiciler arasında yer aldığı oyun büyük beğeni topladı.

Haber Merkezi