Güncel

Lapseki Ellerinde Türk Bayraklarıyla Yürüdü

15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü nedeniyle hazırlanan program doğrultusunda Lapseki’de vatandaşlar akşam saatlerinde çarşı meydanında toplanıp milli birlik yürüyüşü adı altında ellerinde Türk Bayraklarıyla ilçe merkezinden sahilde şehitler parkına kadar yürüdüler.

Yürüyüşe Lapseki kaymakamı Emre Öztürk, Garnizon Komutanı Deniz Albay Ömer Karakaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emrah Toprak, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Doğan vatandaşlarla ellerinde Türk bayraklarıyla sahilde şahitler parkına kadar yürüdüler.
15 Temmuz Şehitler parkındaki programa içişleri bakan yardımcısı Bülent Turan’ın eşi Kevser Turan çocuklarıyla birlikte katıldı.
Burada düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından günün anlamam ve önemini belirten konuşmayı ise Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk yaptı.
Kaymakam Öztürk” Vatan, Bayrak ve bağımsızlık aşkıyla tarihe altın harflerle nakşedilen destansı bir mücadelenin anma günü olan “ 15Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün” 7. Yıldönümü vesilesi ile szleri en içten duygularımla selamlıyorum. Bu gün buraya Milletimizin bu demokrasi zaferini kutlamak; kalpleri imam ve ülke sevgisiyle dolu olan vatan, millet , bayrak ve mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız.
Kahraman milletimizin aziz fertleri, bedenini tankın önüne serecek kadar dirayetli bir mücadeleyle hain kalkışmaya cevap vermiştir. 15 Temmuz gecesi Aziz milletimiz, sokaklarda tıpkı Çanakkale savaşında, istiklal harbinde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini darbecilere çiğnetmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla devleşen bu onurlu diriliş, çok geçmeden Fetöcü hainlerin bertaraf Edildiği bir zafere dönüşmüştür. Milletimiz 15 Temmuz 2015 Cuma gecesi ; varlığına ve birliğine kastetmek isteyen dahili ve harici hainlere bir daha böyle bir kalkışmaya yeltenenleri bekleyen sonu net bir biçimle göstermiştir. Bu gün bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken diğer taraftan da dünyada eşine az rastlanır bir direnişe şahit olmanın gururunu yeniden yaşıyoruz. Bu millet tankın karşısına, uçakların altına, mermilerin karşısına göğsünü siper eden 251 şehidini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır” dedi.
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Bu anlamlı günde konuşmama başlarken; Mücadele ruhu, Birlik ve Beraberliğimizi pekiştirmeyi, yoklukların içinden çıkarak zafer kazanmayı bizlere öğreten Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bekası uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi, Rahmet ve minnetle anıyor, kahraman Gazilerimizi de saygıyla selamlyorum. Bu gün buraya milletimizin bu demokrasi zaferini kutlamak; kalpleri imam ve ülke sevgisiyle dolu olan vatan, Millet, Bayrak, istiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Aziz şehitlerimizi bir kez daha yad etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmişbulunuyoruz”dedi.   
     
Ardından ilçe müftülüğü tarafından kuran tilaveti okundu,  Mehteran gösterisi, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarin yapilmasi, şiir okunmasi, 15 Temmuz fotoğraf ve film gösterimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’in canli yayindan konuşmalari, Lapseki İlahi Grubu Programs, 15 Temmuz Temali Tiyatro Gösterisi ve saat 00:13 ‘te Sela okunması ile program sona erdi.
 
Ercan Özçetin