Güncel

Kütahyalı gençlerden Çanakkale gezisi

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Anadoluyuz Biz" Projesi kapsamında Kütahya'dan Çanakkale'ye gelen gençler, düzenlenen geziyle şehrin zengin tarihini ve kültürel mirasını keşfetti.

Gezi programı, gençlerin ülkeyi daha iyi tanımalarını ve farklı iller ile kültürleri keşfederek tarih ve coğrafi bilinçlerini artırmayı amaçlıyor. Çanakkale'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek için yola çıkan gençler, Gelibolu Tarihi Yarımadası'nda Mehmetçiğin destan yazdığı şehitlikleri ziyaret ettiler. Şehitler Abidesi, Conkbayırı ve Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı alanları gezerek geçmişin izlerini takip ettiler. Ayrıca Kilitbahir ve Seddülbahir Kalesi ile Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni ziyaret ederek tarihi alanda bir çevre temizliği gerçekleştirerek çevreye duyarlılık gösterdiler.
Gençlerin gezi kapsamında keşfettikleri tarihi yerler arasında Troya, Assos, Parion ve Gelibolu Mevlevihanesi gibi önemli noktalar da bulundu. Bu ziyaretlerle Çanakkale'nin birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi eserlerini yakından tanıma fırsatı buldular.
Çanakkale Merkezindeki kültürel alanları da gezen gençler, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerine adeta hayran kaldı. Çanakkale Gençlik Merkezinde kuşlar için yemlik hazırlayan gençler, çevreye duyarlılıklarını gösterdiler.
Ercan Özçetin