Güncel

Gönen iğne oyası üretimi SOGEP ile canlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün koordine ettiği Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Gönen Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından sunulan ve desteklenmeye hak kazanan “Geleneğe Tutunmak” isimli proje için imza töreni gerçekle

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün koordine ettiği Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Gönen Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından sunulan ve desteklenmeye hak kazanan “Geleneğe Tutunmak” isimli proje için imza töreni gerçekleştirildi.

İmza töreni Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Balıkesir hizmet binasında; GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Kooperatif Başkanı Hüsniye Tanrıverdi, Başkan Yardımcısı Nilgün Özay, Proje Danışmanı Recai Tekin ve GMKA uzmanlarının katılımları ile gerçekleştirildi. Proje ile yüzlerce yıllık tarihi olan Coğrafi İşaret sahibi Gönen İğne Oyası’nın tekrar canlanarak kadın istihdamında etkili bir rol oynayabilmesi ve geleneksel ürünlerin çağdaş formlarda yeniden üretilmesi amaçlanıyor. Yeni neslin iğne oyasına bakışını değiştirmesi de beklenen proje ile iğne oyasının çağdaş kadının yaşamında yer alan giysi ve aksesuarlarda uygulanması hedefleniyor. Proje sonunda bu alandan para kazanan kadınlar hemcinsleri için birer örnek olacağı gibi kadınların hayata katılımı ve sosyal paylaşımı da artacak.

Gönen İğne Oyası Yeni Teknik ve Yöntemlerle Yeniden Canlanacak

Proje çalışmalarıyla tekrar eski şöhretine kavuşacak olan Gönen İğne Oyası, hayata geçirilecek olan JOOYA markası ile Gönen ile özdeşleşerek, orta vadede her kadının gardrobunda bulundurmak isteyeceği el yapımı bir marka olması da projenin hedefleri arasında bulunuyor. Proje kapsamında iğne oyacılığının yeni teknik ve yöntemlerle yeniden canlanması, modern çağın sunduğu iletişim, tanıtım ve pazarlama yöntemleriyle günümüze uyarlanması sağlanmış olacak.

“Bu Projeler Kadınların İş Dünyasındaki Varlığını Güçlendiriyor”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün 2024 yılı temasının "Kadın Girişimciliği/İstihdamı" olduğunun altını çizen GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, “Kadınların girişimcilikte etkin bir rol oynamalarını ve iş dünyasında daha fazla yer almalarını desteklemenin gerekliliğini her zaman vurgulamaktayız. Bunun yanında kültürel değerlerimizin korunması ve geliştirilmesi her zaman önceliğimiz olmuştur. Bu proje ile değerlerimiz yaşatılarak kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirmeyi, girişimcilikte liderlik etmelerini teşvik etmeyi ve ekonomik kalkınmamıza daha fazla katkı sağlamalarını amaçlıyoruz. Bu çabalarımızın bir parçası olarak, kadın girişimcilerin ve çalışanların ekonomik süreçlere daha aktif katılımını sağlamak adına iş birlikleri kurmaya, eğitim fırsatları sunmaya ve finansal destek sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Kaynak: Güney Marmara Kalkınma Ajansı