Çanakkale standı, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarihi mirası ve doğal güzellikleriyle fuarın ilgi odağı oldu. Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın da katılım sağladığı fuar, Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya'dan 300'den fazla satın almacı ve birçok ülkeden katılımcı firmayı ağırlayarak dünyanın dört bir yanındaki tatil destinasyonlarını bir araya getirdi.
Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez liderliğinde, il yöneticileri, turizm temsilcileri ve fuar katılımcıları, Çanakkale standında ağırlandı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) de fuara katılarak turizm alanındaki çalışmalarını tanıttığı belirtildi."Üniversite kent iş birliğine önem
Üniversite standında yapılan tanıtım çalışmalar hakkında bilgi veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, “Fuarda yer alan tek üniversite olmaktan gurur duyuyorum. Ülkemizin güzel şehirlerinin imkanlarının tanıtıldığı bu fuarın ziyaretçileriyle buluşması hepimiz için güzel bir fırsat oldu. Burada kurumlar ve firmalarla iletişimlerimizi güçlendirerek aynı zamanda güzel bir ortam hazırlıyoruz. 6-9 Şubat tarihleri arasında devam edecek olan fuarı herkesin mutlaka ziyaret etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Üniversitemiz standını organize eden başta Kurumsal İletişim Direktörlüğü’ne (KİD) ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversite kent iş birliğine önem verdiğimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Üniversitemizi şehre indireceğiz demiştik, şimdiyse tüm şehri İstanbul’a taşıdık. Bu iş birliği aynı zamanda bir güç birliğine dönüşüyor. Bu anlamda tüm dinamiklerimizle bu çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
“Seyahat endüstrisinin en son trendlerini, destinasyonlarını ve hizmetlerini tanıtıyor”
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) da fuara destek vererek Çanakkale'nin marka değerlerini tanıttı. ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, "Her yıl İstanbul’da düzenlenen bu Fuar turizm sektöründen birçok katılımcıyı bir araya getiriyor ve seyahat endüstrisinin en son trendlerini, destinasyonlarını ve hizmetlerini tanıtıyor. Sektöre yeni iş ve iş birliği olanakları sunan bir turizm zirvesi konumunda bulunuyor. Biz de Çanakkale standımızda İlimizi en iyi şekilde tanıtmak için tüm yerel dinamiklerimizle bir aradayız. Valiliğimiz koordinatörlüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Üniversitemiz, ilgili turizm derneklerimiz ile birlikte Çanakkale’mizi tüm marka değerleri ile anlatmaya çalışıyoruz. Hepimizin ortak hedefi Çanakkale’yi gerçek anlamda bir turizm şehri yapmak. Katıldığımız her fuar da tecrübelerimize bu yönde katkı sağlıyor” diye konuştu.
Çanakkale Ticaret Borsası tarafından düzenlenen stantta, coğrafi işaretli ürünler ve yöresel lezzetler özel ikramlarla ziyaretçilere sunularak dikkat çekti. Çanakkale'nin gastronomisi ve coğrafi işaretli ürünleri, uluslararası platformda geniş kitlelere ulaşma fırsatı buldu.
Çanakkale'nin tarihi, kültürel zenginlikleri ve turistik potansiyeli, EMITT Turizm Fuarı'nda dünya genelinde daha geniş kitlelere ulaştırılarak şehrin turizmdeki marka değeri bir kez daha ön plana çıktı.
Tuğba Kulasoy