Güncel

4. köprü inşa çalışmaları hızla devam ediyor

Çanakkale'nin trafiğini rahatlatmayı amaçlayan Sarıçay üzerinde inşa edilen 4. köprü projesinde sona yaklaşılıyor. Şehir içi trafiği düzenlemeyi hedefleyen köprünün inşa çalışmaları hızla devam ediyor.

Kent içi ulaşım aksları ile entegre bir şekilde planlanan köprü, özellikle İsmetpaşa ve Barbaros Mahallesi yakınlarındaki bağlantı yollarını kapsayan çalışmaların büyük bir kısmının tamamlanmasının ardından, kısa bir süre içinde hizmete girmeye hazırlanıyor.

DSİ 25. Bölge Müdürü Murat Lütfü Güldoğan, Bölge Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yılmaz, 252. Şube Müdürü Uğur Gürsel Altay ve teknik heyet, 'Çanakkale-Merkez Sarıçay 1. Kısım Taşkın Kontrol İnşaatı' işi kapsamındaki köprü imalatı çalışmalarını yerinde inceledi. Heyet, firma yetkililerinden aldığı bilgiler doğrultusunda köprünün Mart ayının ortalarında gelişi-gidiş çift yönlü olarak trafiğe açılmasını planladıklarını ifade etti.

Çanakkalelilere nefes aldıracak olan bu köprü, şehir içi ulaşımını düzenleyerek trafiği azaltma hedefiyle önemli bir adım olarak görülüyor.

Tuğba Kulasoy