Güncel

Satranç turnuvasında büyük rekabet yaşandı

Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Okul Sporları kapsamında düzenlediği satranç turnuvasında, takımlar ve bireysel sporcular arasında kıyasıya rekabetin yaşandığı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Okul Sporları kapsamında düzenlediği satranç turnuvasında, takımlar ve bireysel sporcular arasında kıyasıya rekabetin yaşandığı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Genç A kız ve erkeklerde gerçekleştirilen satranç turnuvasının İl Birinciliği yarışmaları, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü ÖSEM Salonu'nda düzenlendi.

Yarışmaların ardından erkekler kategorisinde birinciliği Özel Çanakkale Akademi Fen Lisesi kazanırken, ikincilik Özel Çanakkale Başarı Fen Lisesi'nin oldu. Üçüncülük sırasını Vahit Tuna Anadolu Lisesi, dördüncülük ise Gelibolu Anadolu Lisesi elde etti. Kızlarda ise birinciliği Özel Çanakkale Akademi Fen Lisesi, ikinciliği Özel Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi kazandı.

Düzenlenen ödül töreninde, dereceye giren öğrencilere ödülleri ve kupaları takdim edildi. Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen satranç turnuvası, genç yetenekleri keşfetme ve sporun altyapısını güçlendirme amacına hizmet etti. Turnuva, satranç sporuna ilgi duyan gençler arasında rekabet ortamı oluşturarak spor kültürünü yayma ve geliştirme amacını taşıdı.

Tuğba Kulasoy