Güncel

Yaykın Köyü'nde Umre Semineri Gerçekleştirildi

Çan İlçe Müftülüğü, umre ibadetini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar için bilgilendirme ve rehberlik sağlamak amacıyla özel bir seminer düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan'ın da katılım sağladığı seminer, Çan İlçesi Yaykın Köyü'nde umreye gitmek isteyen vatandaşlara yönelik düzenlendi.

Ramazan Ayı'na yaklaşırken Diyanet İşleri Başkanlığı, umreye gitmek isteyen vatandaşlara yönelik bilgilendirme seminerlerine devam ediyor. Bu kapsamda, Yaykın Köyü'nden umreye gitmeyi planlayan vatandaşlar için özel bir seminer düzenlendi. Seminere geçtiğimiz yıllarda katılımın büyük olduğu ve umreye gitmek isteyenlerin sayısını artırdığı belirtiliyor.

Çan İlçe Müftülüğü, seminerde umreye gidecek vatandaşlara ibadetlerini sağlık, güvenlik ve huzur içinde gerçekleştirmeleri, usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde hareket etmeleri konusunda eğitimler verdi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile canlı telefon bağlantısı kurularak umreci adayları tebrik edildi ve umre ibadetlerinin hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Seminer, umre ibadetinin önemine vurgu yaparak, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Program, umre hazırlıklarına katkı sağlayarak, katılımcılara bilinçli bir şekilde ibadetlerini gerçekleştirmeleri için rehberlik etti.

Tuğba Kulasoy