Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, 2023-2024 Akademik yılını değerlendirdiği basın toplantısında üniversitenin geçen bir yıllık süreçte elde ettiği başarılar ve yapılan yatırımlar hakkında detaylı bilgiler paylaştı.
Toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Profesör Doktor Evren Karayel Gökkaya, Profesör Doktor Dinçay Köksal ve Profesör DoktorHüsnü Levent Dalyancı, ÇOMÜ Genel Sekreteri Ogüz Ünal, ÇOMÜ Kurumsal İletişim Direktörü Doçent DoktorAli Emre Bilis, ÇOMÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Cahit Kurt, ÇOMÜ Hastanesi Başmüdür Vekili Doçent Doktor Apdulkadir Atakan, ÇOMÜ Araştırma Dekanı Doçent Doktor Sevcan Karav ve gazeteciler katıldı.
Rektör Erenoğlu, 49 öğrencisi, 5 binin üzerindeki idari personeli ve akademisyenleriyle birlikte Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin saygın bir değere sahip olması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.
ÇOMÜ'nün sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için çeşitli kamu ve özel sektörlerle iş birlikleri yaptıklarını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen Rektör Erenoğlu, geçen bir yıl içinde 250'den fazla çalıştay düzenlediklerini ve araştırma dekanlığı koordinasyonunda yapılan bu çalıştayların bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesinin kanser araştırmalarını kolaylaştıracak ve kuşkuya yer bırakmayacak kesinlikte tanı koymaya yardımcı olan Pozitron Emisyon Tomografisi (PET-CT) cihazına ihtiyaç duyulduğunu belirten Rektör Erenoğlu, “Bu cihaz kanser hastalığı tanısı koyarken çok önemli. Tanı sonrası yapılan tedavilerin ardından yine aynı şekilde ne kadar mesafe aldığınızı da ölçebildiğiniz bir tıbbi bir cihaz. Aynı zamanda Demans Hastalığı, Kardiyolojik rahatsızlıklarda da çok önemli bir cihaz. Ne yazık ki; bu hastanemizde yok. Bir diğer ihtiyaç duyulan yapay zeka ile güçlendirilmiş Emar Cihazı. Bizim cihazımız 2009 model ve yeterli gelmiyor. Bir hasta yarım saatte çıkabiliyor. Oysa yeni bir Emar Cihazı aynı işi 5-6 dakikada yapıyor. Hastalarımıza 5-6 ay sonrasına randevu verebiliyoruz. 24 saat çalıştırıyoruz. Bu bir yönetici olarak beni üzüyor. Hastanemizde olmayan bu iki cihaz için kampanya başlattık. Halkımızın, iş insanlarımızın desteğini bekliyoruz” dedi.Eren oğlu her iki önemli cihaz’ın alınması için Çanakkale çapında kampanya başlatacaklarınıda ifade ederek “İki cihazın fiyatı yaklaşık olarak 3 milyon doların biraz üzerinde. Çanakkale bu iki cihazın satın alınmasına katkı sunmak isterse Rektörlük ile temas kurabilir; açılan hesaplara bağış yapabilir” dedi.
Ercan Özçetin
Foto:BHA