Siyaset

Sevinç: "Görünen ‘köy kılavuz  istemez"

Lapseki MHP İlçe Başkanı Hüseyin Sevinç, Aylık olağan yönetim kurulu toplantısınındı geçtiğimiz günlerde, Belediye meclis toplantısında yaşanan ve ülke gündeminde ulusal televizyonlarında haber gündemine  düşen konu hakkında yönetim kurulu toplantısının bir bölümünde konuşma yaptı.

Lapseki Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Sevinç, Aylık olağan yönetim kurulu toplantısınındı geçtiğimiz günlerde, Belediye meclis toplantısında yaşanan ve ülke gündeminde ulusal televizyonlarında haber gündemine  düşen konu hakkında yönetim kurulu toplantısının bir bölümünde konuşma yaptı.

Milliyetçi  Hareket Partisi ilçe başkanı Hüseyin Sevin”  2017 yılında PKK kurşunlarıyla şehit edilen Çorumlu atandığı Batmanda Belediye başkanına karşı  düzenlenen Suikastta  PKK kurşunlarıyla şehit olmuştu 23 yaşındaydı daha Şenay Aybüke Yalçın hocamız Allah rahmet eylesin.  Diğer bir konu kurban bayramına sayılı günler kaldı. Eğer bağış yapmak isteyen olursa ‘Lösev Vakfı’ diye bir vakıf var. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’de buna çok önem veriyor bu vakfa tam 17 çeşit değişik şekilde bağış şekli varLösev’e sahip çıkalım bir gün hepimiz lazım olabilir.

Gündemdeki konu Belediye meclisinde yaşananlarla ilgili, yerel seçim çalışmalarımızda 27 Mart tarihinde seçimden üç gün önce bir konuşma yapmıştık. Biz kain değiliz ama görünen ‘köy kılavuz  istemez diye’ bir ata sözümüz var. Atasözünün ne kadar doğru olduğunuz biz anlıyoruz. Ama bir Atasözümüz daha var, kılavuzu karga olanın diye başlar ve biter bu da güzel bir atasözüdür bunlara dikkat etmek lazım. Şimdi biz söylemiştik diyebiliriz hakikatten biz o zaman söylemiştik bu gün buraya gelindi. Davulu birinin boynuna takıp tokmağına başka birinin eline verirseniz bu iş buraya kadar gelir. Bu işte diyet neyse bu ödensin. Başkan özgür ol bununla ilgili ne gerekiyorsa yapılsın başkan özgür olursa hepimizin başkanı arkadaşlar şimdi Cumhurbaşkanı seçiliyor hepimizin başkanı. Başkanda seçildiği vakit hepimizin başkanı buraya ne hizmet yaparsa hepimizin çıkarınadır,bir çivi çakarsa hepimizin başkanıdır diyerek sahip çıkarız ama başkanın özgün olması lazım. Başkan kendi kararlarını kendi vermesi lazım öyle oraya % 300 bir başka yere % 400, bir başka yere  500 bunlara kendi karar versin yani halkın tepki çekeceğini kendi  biliyordu bile bile kabul etti. Bunlar iyi şeyler değil arkadaşlar yetkisi olmayan kişilerin bu şekilde davranması, ha Türkiye Büyük Millet Meclisine girmişin, ha Lapseki Belediye meclisine girmişsin bunların yatırımız var arkadaşlar bu kadar basit değil bu işler. Herkes kendine dikkat etsin bakın biz kimseyle kötü olmak falan niyetinde değiliz. Biz belediyeye de başkana da sahip çıkarız, o arkadaşa da sahip çıkarız biz. Sinen paran pulunvar işin var git otur büronda paranı kazan. Başkanda özgür kalsın ve özgür kararlar alsın Lapseki için ne gerekiyorsa onu yapsın. Bu işler hani davul tokmak hesabıyla olmaz. Halk kimi seçtiyse halk emlakçıyı seçmedi ki halk Atilla başkanı seçmiş. Atilla başkanın karar vermesi lazım. Müdürlerin var amirlerin var her konuda uzmanın var bu işlerle onlar uğraşsın. Şimdi sosyal tesisler kapatıldı sonra mecbur kalında tekrar açıldı. Sosyal tesislere bazı arkadaşlar sorumlu yapıldı sonra o arkadaşlar bıraktı şimdi yabancı biri uzun saçta moda herhalde bende genç iken uzun saçı çok severdim o zaman bir işe yaramadı şimdi uzun saçlı olmak iyi bir şey demek ki pirim yapıyor. Arkadaş  kimdir bu ? hani birini gönderdin öbürü mü gelecek. Söylenti sosyal tesisler Eylül’de ihaleye çıkacakmış alacakta belliymiş falan falan bunlara gerek yok , bu dedikodulara gerek yok yapıyorsanız açık şeffaf yapın  verecekseniz. Niye verilecek orada bayanlar gün yapıyor, yani belediye bu işi yapamaz mı ha yapamıyorsa hepsini özelleştirsin hatta millet bahçesini de özelleştirsin versin şahıslara. Herkes işini yaparsa hiç sıkıntı olmaz yani o arkadaş işini yapacak belediye başkanı da başkanlığını yapacak herkes rahat edecek. İyi bir şey yapıldığında da biz destek oluruz biz bu ülkenin çocuğuyuz ama yanlış olana da yanlış deriz”dedi.

 

Ercan Özçetin