Güncel

Ezan, Hutbe ve Hadis Yarışması İl Finali yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen Ezan, Hutbe ve Hadis yarışmasının il finali Çanakkale'de yapıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

1986 yılından itibaren kutlanan Camiler Haftası, 2003 yılında Din Görevlileri de dahil edilerek Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak anılmaya başlandı. 2011 yılından bu yana her yıl farklı bir tema belirlenerek çeşitli etkinliklerle kutlanan bu hafta kapsamında, Çanakkale İl Müftülüğü tarafından Ezan, Hutbe ve Hadis yarışmasının il finali düzenlendi.

Yarışmanın Amacı ve Sonuçları

Yarışma, din görevlilerinin mesleki ve kişisel gelişimlerini teşvik etmek ve hizmet süresince kendilerine güvenlerini artırmak amacıyla Türkiye genelinde düzenleniyor. Çanakkale’de gerçekleştirilen yarışmanın finalinde, Merkez Kınalı Kuzular Camii Vekil İmam Hatibi Fatih Daver ezanı güzel okuma yarışmasında birinci oldu. Etkili hutbe sunumu yarışmasında Biga Güleç Köyü Camii İmam Hatibi Melihcan Savaş birinciliği elde ederken, Hadis-i Şerif ezberleme yarışmasında ise Ezine Bahçeli Köyü Camii İmam Hatibi Mahmut Mahdum birinci oldu.

Ödül Töreni ve Bölge Finali

Yarışma sonrası dereceye giren imam hatiplere ödülleri takdim edildi. İl finalinde birinci olan imam hatipler, bölge finalinde Çanakkale’yi temsil edecek.

Ercan Özçetin