Güncel

Çanakkale'de Toplu Taşıma Ücretlerine Zam Kararı

Çanakkale Belediyesi Temmuz Ayı Belediye Meclis Toplantısında, toplu taşıma ücretlerine yapılan zam kararı oy çokluğuyla kabul edildi. Belediye Meclisi, S.S. 18 No'lu Şehiriçi Minibüsçüleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin zam talebini değerlendirerek, yeni tarifeleri belirledi.

Çanakkale Belediyesi Temmuz Ayı Belediye Meclis Toplantısı  Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi Meclis Salonunda yapılan birleşimle gerçekleşti. 

Toplantıda S.S. 18 No'lu Şehiriçi Minibüsçüleri ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin zam talebi görüşüldü.

Toplu taşıma ücretlerinde yapılan zam kararıyla ilgili olarak Belediye Meclisi'nde uzun süren görüşmeler yaşandı. Komisyon tarafından önerilen yeni tarifelere göre, öğrenci ücreti 10 TL'den 15 TL'ye, tam yolcu ücreti ise 17 TL'den 25 TL'ye yükseltildi. Bu karar, Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilirken, AK Parti ve İYİ Parti üyeleri karara ret oyu verdi.

Meclis toplantısında konuşan İYİ Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Emirhan Şahbaz“Vatandaş otobüslerde nefes alamazken biz ücretlere zam yapıyoruz, kooperatife desteği devam ettiriyoruz. Biz daha klimaları açamadık ancak bugün zam kararı alıyoruz. Biz bu zamlara karşıyız. Zam yapılacaksa da bu toplu taşıma hizmetlerinde bir iyileştirmeye gidilir ,bu hizmetlere bir yenisi eklenir ya da mevcut bozuk olan hizmet düzeltilir buna istinaden de bir ücret artışı yapılır. Vatandaşımız bununla zaten anlayışla karşılar. Ancak biz hem kötü hizmet veriyoruz hem vatandaşı kötü hizmete mahkum ediyoruz, hem de bu kötü hizmete daha fazla ücret ödemelerini talep ediyoruz.  Biz seçim sürecinde bir araştırma yapmıştık bu araştırmaya göre toplu taşıma Çanakkale'nin en büyük üç sorun arasında yer alıyordu. Hatta yanlış hatırlamıyorsam da bu üç sorun arasında da birinciydi” dedi.

"Bizler ve Sayın Başkan seçeli yaklaşık 100 gün oldu bu 4’üncü  toplantımız. Biz Çanakkale'nin en büyük sorunu hakkında bu  4’üncü  toplantıda ilk defa konuşuyoruz. O da ücret zammıyla alakalı" diyen Şahbaz, şunları söyledi:

"Seçim sürecinde Başkan adayımız sayın Burak Kunt'un ve bizlerin toplu ulaşımla alakalı önemli projeleri vardı, birçok çözüm önerisi sunmuştuk. Bu çözüm önerileri de halkta büyük destek görmüştü o zaman sizlerin yürüttüğü seçim kampanyası sonucunda vatandaş bu konu hakkında akılda kalan elle tutulur  bir çözüm  öneriniz ya da projeniz olmadığını düşünmüştüm. Şimdi görüyoruz ki bu konu hakkında gerçekten de bir çözüm öneriniz ya da projeniz yok. Az önce söylediğim gibi seçimler geçeli neredeyse 100 gün oldu tüm seçimlerde Yeni seçilen yönetimin ilk 100 günü çok kritik bir süreçtir. Yeni gelen, yeni seçilen bir yönetimin ilk 100 günü basın ve medya  ile  halk tarafından dikkatle takip edilir. Ancak görüyoruz ki vatandaş ve basın bu konuda da ilgisiz. ‘Yaklaşık 100 gün oldu Neler yaptınız?’ diye soran yok. Bizce bunun sebebi sizlerin seçim kampanyası boyunca elle tutulur akılda kalan bir seçim vadenin olmamasıdır. Herhangi bir vaadiniz olmadığı için vatandaşın aklında buna ilişkin bir heyecan bir merak olmadığını düşünüyoruz. Umuyoruz ki vatandaşlarımız ve Çanakkale'mizin sorunları hakkında etkili adımlar atarsınız Bizler de bu konuda sizlere gönül rahatlığıyla seve seve destek oluruz. son olarak otobüs ücret tarifi artışına açıkladığımız sebeplerle ve halkın kötü hizmete mahkum olmasına karşı olduğumuz için ret oyu vereceğiz."

Ercan Özçetin - Foto:BHA