Güncel

“Bizim fındığımız daha lezzetli”

Lapseki’ye bağlı Çavuşköy'de yetişen fındık Karadeniz bölgesinde yetişen fındıktan daha lezzetli.

Çavuşköy’de fındık yetiştiriciliği yapan Ekrem” Yurt dışında yaşayan akrabaları sayesinde köy halkı geçimini fındık yetiştirerek sağlamaya başladığını dile getirdi.

 Çavuşköy’de fındık yetiştiriciliği yapan Ekrem Taşkın “ Bundan 40-45 yıl kadar önce yurt dışında yaşayan akrabalarım komşuları ile birlikte konuşurken kendilerinin Türkiye’de yaşadığı köyleri anlatırken Karadeniz’e benzediği dile getirince sizin bölgenizde de fındık yetişir fikrini verince izinlerinde birlikte Karadeniz bölgesinden fındık fidanı söküp Çavuşköy arazisine dikiyorlar o günden sonra az veya çok köyümüzde herkesin Fındığı ve geçimin büyük bir bölümünü fındıktan karşılıyorlar. Fındık hasadına sayılı günler kaldı köyümüzden yıllık 14 ila 20 ton fındık yetişiyor köy arazileri bölgesinde şuan inşaatı devam eden gölet çalışması var bu da bitince köyümüzde fındık üretimi daha da artacak. Geçmişte köy halkı geçimini orman kesimiyle yapıyordu artık fındık yetiştirerek sağlıyor”dedi.

Köy muhtarı Mustafa Durgut” Elli hanelik Çvuşköy’de az veya çok herkesin fındık bahçesi var. Köyümüze yapılmakta olan Gölet’in bitmesiyle fındık dikimi daha da çoğalacak verim bu yıl oldukça iyi gözüküyor. Göletin faaliyete geçmesiyle susuzluktan ekilemeyen arazilere de fındık ekimi olacak”dedi.

 Ercan Özçetin