Güncel

13. Çanakkale Bisiklet Turu: Şehitlere Saygı Sürüşü Programı Duyuruldu

Çanakkale Bisiklet Platformu (ÇABİS), bu yıl 13. kez düzenleyeceği Çanakkale Bisiklet Turu Şehitlere Saygı Sürüşü etkinliğinin programını duyurdu.

"Dur yolcu! bilmeden gelip bastığın, bu toprak, bir devrin battığı yerdir" sloganıyla duyurulan edilen etkinlik, 8 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek.

 ÇABİS'in yaptığı açıklamada, etkinliğin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve diğer kahraman şehitleri anmak amacıyla düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözünün yazıldığı bu kutsal topraklarda, başta Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nda ve diğer cephelerde kahramanlık gösteren tüm şehit ve gazilerimizi anmak için 8 Eylül 2024 tarihinde Çanakkale'de olacağız," ifadelerine yer verildi.

 Sürüş Programı:

 *10.30:* Şehitlere Saygı Sürüşü Başlangıç - Kilitbahir Kalesi Namazgâh Tabyaları

 *12.00:* Şehitlere Saygı Sürüşü Mola - Şahindere Şehitliği

*13.00 - 15.00:* Şehitlere Saygı Sürüşü Ana Mola - Şehitler Abidesi

 *15.15:* Toplu Fotoğraf Çekimi - Şehitler Abidesi

 *15.30:* Dönüş - Şehitler Abidesi

*17.30:* Etkinlik Bitişi - Kilitbahir Kalesi Namazgâh Tabyaları

 Sürüş Güzergahı

Kilitbahir Kalesi Namazgâh Tabyaları > Şahindere Şehitliği > Alçıtepe > Şehitler Abidesi > Şahindere Şehitliği > Kilitbahir Kalesi Namazgâh Tabyaları. Toplam mesafe 48 kilometre olacak.

Bu anlamlı etkinlik, katılımcıları tarihimizin önemli anlarını hatırlamaya ve kahramanlarımızı anmaya davet ediyor. Bisiklet severler, bu özel günde bir araya gelerek, milli birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha yaşayacaklar.

Ercan Özçetin