Güncel

Başkan Arslan, 100 Ses Ulusal Gençlik Korosu Kampını Ziyaret Etti

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, 13 Ağustos'ta başlayan ve belediyenin ev sahipliğinde düzenlenen 100 Ses Ulusal Gençlik Korosu kampını ziyaret etti.

 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mete Gökçe tarafından kurulan ve yönetilen koro, 2024 Yaz Kampı için Kepez'i ve Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi’ni (TMKSM) tercih etti.

Başkan Arslan, ziyareti sırasında Muhammet Candaş'ın Koro-Bilim Sınıfı'nda verdiği "Matematiksel Düşünme" dersine katıldı. Arslan’a, Belediye Meclis Üyeleri ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Caner de eşlik etti. Sahneye davet edilen Başkan Arslan, Kepez'in kültürel ve sosyal faaliyetlere verdiği önemin altını çizdi ve 22 şehirden gelen gençlerin beldede buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca, Atatürk'ün çağdaş uygarlık seviyesini aşma hedefine vurgu yaparak, bilgi ve enerjinin artırılması gerektiğini ifade etti.

Ziyaretin sonunda, 100 Ses Koro Okulu Genel Koordinatörü Seval Yıldız, sağlanan imkanlar ve destek için Başkan Arslan’a teşekkür belgesi sundu. Başkan Arslan da, Dr. Gökçe ve 100 Ses ekibini, Köy Enstitüleri idealine benzettiği bu değerli çalışmalarından ötürü Kepez Belediyesi adına teşekkür ederek onurlandırdı.

Tuğba Kulasoy