Güncel

Şeftali yarışması Şampiyonlar belli oldu

Bu yıl ilk defa düzenlenen 1. Geleneksel Lapseki Şeftali Festivalinde yapılacak şeftali yarışması iki kategoride yapıldı.

 Lapseki Belediyesi Hizmet binasında yapılan  Festivaline 1. Geleneksel Lapseki Şeftali Şeftalide  üretici Nektarın de   üretici katıldı.

1. Geleneksel Lapseki Şeftali Festivalinde Şeftali ve Nektarın olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmalarda, Şeftalide dereceye gren üreticiler konser gecesi açıklanacak.

1. Geleneksel Lapseki Şeftali Festivalinde Şeftali ve Nektarın olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmalarda yarışmada her iki kategoride 1. Gelen yarışmacılara 2000 TL gübre desteği ve cep telefonu,  2. Gelen üreticilere 1,500 TL Gübre desteği ve yarım altın  3. Gelen üreticilere ise 1000TL ve Çeyrek altın ödül verileceği öğrenildi.

Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk” Bu yıl1. Geleneksel Lapseki Şeftali Festivalinde Şeftalini gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık iki yıl önce coğrafi tescilini alan şeftalimizi bu yılda ‘Şeftali Festivali’ yaparak şeftalimizi daha fazla tanıtmak istedik Lapseki Şeftalisini. En büyük, en güzel, en tatlı şeftaliyi kimler yetiştiriyor diye. İki kategoride düzenlediğimiz şeftali yarılmasına Şeftali cinslerinden 29 üretici 19 üreticimiz katıldı. Üniversiteden ve ilçe tarım müdürlüğünden mühendis arkadaşlarımız var değerlendirecekler. Ben tüm yarışmaya katılan üreticilerimizi kutluyorum”dedi.

Lapseki ilçe tarım ve orman müdürü Ali Kaçan” Lapseki Belediye si tarafından bu yıl ilki düzenlenen 1. Geleneksel Lapseki Şeftali festivalinde yarışmaya giren şeftalileri beş kriterde sertlik, boy, ambalaj, tat, aroma değerlendireceğiz üniversiteden gelen arkadaşlarımız ile birlikte hayırlısı olsun Lapseki’de yetişen şeftali bir başka zaten”dedi.

 Ercan Özçetin