Güncel

Anne adayları evinde ziyaret ediliyor

Biga İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler yüksek riskli gebelere yönelik gerçekleştirdiği ziyaretlerde, anne adayları evlerinde muayene ediliyor.

Bazı durumlarda gebe kalmadan önce veya gebelik sürecinde gelişen sorunlar çeşitli risklerin ortaya çıkmasına yol açması nedeni ile riskli gebeler kategorisinde yer alan anne adayları sağlık ekipleri tarafından sık sık evlerinde ziyaret edilerek muayeneler gerçekleştiriliyor.  Yüksek riskli gebelikler bazı durumlarda hem gebenin hem de bebeğin sağlığını ve hayatını tehdit etmesi nedeni ile Salık Bakanlığı ülkenin her yanında olduğu gibi, riskli durumlarda da anne adaylarının yanında. Bu kapsamda Biga İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler, riskli gebeliği olan anne adaylarını evlerinde ziyaret ederek muayeneler gerçekleştiriyor.

Yapılan riskli gebe ziyaretlerine Ebe Emine Önal ve Ebe İlknur Özçelik ile birlikte  Biga İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Sezgen de aileleri ziyaret ederek hem vatandaşlarla bir araya geldi hem de  hizmet ile ilgili bilgiler aldı.  Gebelik süreçlerinde aile hekimi ve kadın doğum uzmanına kontrol için gidip gitmedikleri ile vital bulguların takibi yapılmış süreç hakkında bilgilendirme yapılarak broşür verilerek bilgilendirildiler.

Haber Merkezi