Güncel

Çanakkale gastronomisi için önemli toplantı

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çanakkale’nin zengin gastronomi kültürünü ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak ve güçlendirmek amacıyla önemli bir toplantı düzenledi.

İl genelindeki gastronomi derneklerinin bir araya geldiği buluşma, Çanakkale Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda gerçekleşti ve bölgenin gastronomisinin geleceğini şekillendirmek adına atılan önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Toplantıya, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez başkanlık etti. Katılımcılar arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferah Özkök, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu ve Başkan Yardımcısı Ercan Yavuz, Gastroya Çanakkale Gastronomi Kültürü Eğitim Araştırma ve Tanıtım Derneği Başkanı Haldun Örgüt, Çanakkale Gastronomi Derneği Başkanı Kubilay Özben, Gastrokale Yöresel ve Etnik Mutfaklar Derneği Başkanı Bahadır Yasa, Çanakkale Yıldız Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Osman Demirci, Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Alişen Akdemir ve diğer dernek temsilcileri yer aldı.

Toplantıda, Çanakkale’nin zengin mutfak mirasını tanıtmak ve geliştirmek için neler yapılabileceği üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar, yerel mutfağın tanıtımı ve bu mirası daha geniş kitlelere ulaştırmak için işbirliği yapmanın önemine vurgu yaptı. Çanakkale gastronomisinin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek adına tüm paydaşların ortak bir vizyon geliştirme kararlılığı sergilendi.

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise 31 Ağustos-8 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Çanakkale Kültür Yolu Festivali çerçevesinde gerçekleştirilecek “Festival Lezzet Durakları” projesiydi. Katılımcılar, festival süresince yerli ve yabancı ziyaretçilere Çanakkale mutfağının en seçkin lezzetlerini sunmayı hedefleyen proje hakkında detaylı bilgi alışverişinde bulundu.

Tuğba Kulasoy