Tarım

Yeniden hayat bulan zeytin fidanlarını incelendi

Geçtiğimiz yıl Kızılkeçili ve Kemelköy mevkiinde meydana gelen yangınların ardından büyük zarar gören Çanakkale'nin üreticileri, yangının yıldönümünde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ziyaret edildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, yangından etkilenen 12 köyde yeniden hayat bulan zeytin fidanlarını inceledi ve üreticilere destek mesajı verdi.

21-22 Ağustos 2023 tarihlerinde gerçekleşen yangınlar, Çanakkale'nin yeşil alanlarına büyük zarar verirken, en çok etkilenenler arasında ekinleri ve hayvanlarıyla geçinen üreticiler yer aldı. Yangının hemen ardından, Çanakkale Valiliği’nin önderliğinde İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalarla yaralar hızla sarıldı. Zarar gören 12 köyde, 118 üreticiye 8.815 zeytin fidanı dağıtıldı ve bu fidanlar köylülerin emeğiyle toprakla buluşarak büyümeye başladı.

Yangının yıldönümünde bölgeyi ziyaret eden Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, Kayadere ve Kemel köylerindeki zeytin bahçelerinde incelemelerde bulundu. Türkarslan, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz yıl yangınların büyük zarar verdiği bölgelerde üreticilerimizin yanında olmak ve fidanlarımızın gelişimini görmek için buradayız. Üreticilerimize bol ve bereketli bir hasat dönemi diliyoruz. Orman yangınlarına karşı duyarlı olalım ve Yeşil Vatan'ımızı koruyalım" dedi.

Tuğba Kulasoy