Güncel

Yeni Eğitim Modeli Öğretmenlere Tanıtılıyor

rdem- Değer-Eylem Çerçevesi, beceriler çerçevesi bileşenlerinden oluşan bütüncül bir model olarak sunulan ve  2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'ndan itibaren uygulanmaya başlayacak olan  Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Tüm illerde öğretmenlere tanıtılmaya başlandı.

 

Öğretim programlarının temel yaklaşımı, öğrenci profili, Erdem- Değer-Eylem Çerçevesi, beceriler çerçevesi bileşenlerinden oluşan bütüncül bir model olarak sunulan ve  2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'ndan itibaren uygulanmaya başlayacak olan  Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Tüm illerde öğretmenlere tanıtılmaya başlandı.

Bu yıl okullarda ve eğitim  kurumlarında uygulanacak olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, düzenlenen toplantılarla öğretmenlere aktarılıyor.  

Okullarda öğretmen ve yöneticilere Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin anlatılması amacıyla Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitici formatörler tarafından okulöncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5.sınıf,  ortaöğretim hazırlık sınıfları ve 9. sınıflarda derslere girecek öğretmenlere yönelik bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce merkezi hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde eğitici eğitmeni olarak yetiştirilen öğretmenler tarafından 3-5 Eylül tarihleri arasında çeşitli branşlardan öğretmenlere Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli programının nasıl yürütüleceği ile ilgili bilgiler veriyor.

Bu kapsamda Çanakkale Merkezi Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesinde Türkçe öğretmenlerine ve Turgut Reis Ortaokulunda Fen Bilgisi öğretmenlerine yönelik düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli mahalli hizmetiçi eğitim seminerlerine  İl Millî Eğitim Müdürü  Mine Hayta da katıldı.  Marif Modeler yönelik verilen eğitim ve seminerleri yerinde denetleyen İl Müdürü Mine Hayta, eğitimlerle ilgili yaptığı değerlendirmede “Milli ve manevi değerler manzumesi ile maddi gelişmenin zirvesini hedefleyen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programlarının temel yaklaşımı, öğrenci profili, Erdem- Değer-Eylem Çerçevesi, beceriler çerçevesi bileşenlerinden oluşan bütüncül bir model olarak 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'ndan itibaren uygulanmaya başlayacaktır. Bu çerçevede Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin anlatılması amacıyla Müdürlüğümüzce eğitici formatörler tarafından okulöncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5.sınıf,  ortaöğretim hazırlık sınıfları ve 9. sınıflarda derslere girecek öğretmenlerimize yönelik mahalli hizmetiçi eğitim seminerleri başladı.Millî Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce merkezi hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde eğitici eğitmeni olarak yetiştirilen öğretmenler tarafından 3-5 Eylül tarihleri arasında çeşitli branşlardan öğretmenlerimize Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli programının eğitimleri veriliyor” dedi.

Haber Merkezi