Güncel

Çeltiğin Alım Fiyatları Belli Oldu

Çanakkale’de de Biga Ovası ve Batak ovasında yetiştirilen çeltikler için Türkiye Mahsulleri Ofisi paha biçti. TMO 2024 yılında alacağı çeltik fiyatlarını belirledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 yılı çeltik üretimi 980 bin ton olacağını tahmin etti. Özellikle ‘Damlaya Damlaya Çeltik olur’ projesi ile Biga İlçesi başta olmak üzere Batak Ovasında da üretim alanı genişleyen çeltikler için değer belirlendi.  Eylül ayı başında başlayan çeltik hasatlarında üreticiler fiyatları merakla bekleniyordu.   Bugüne kadar çeltik piyasaları yakından izlenmiş ve gelinen noktada 2024 dönemi TMO çeltik alım fiyatları belirlendi.

TMO Tarafından açıklanan rakamlar ise Baldo grubu çeltiklerde 55 randımana ton başına 31 bin TL,  Cammeo grubu çeltiklerde 58 randımana ton başına 30 bin TL, Osmancık grubu çeltiklerde 60 randımanda ton başına 25 bin TL’den alınacak.  Üreticiler, mazot, gübre, sertifikalı tohumluk ve fark ödemesi destekleri Tarım ve Orman Bakanlığınca ayrıca ödenecek. Alımlara ilişkin detaylı bilgilendirme TMO tarafından yapılacak. 

 Kaynak: Tarım ve Orman Bakanlığı