Güncel

Hastanede ‘Palyatif Bakım Günü’ Kutlandı

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde, Dünya Palyatif Bakım Günü dolayısıyla hastalara motivasyon vermek ve hastalıklar hakkında farkındalık oluşturmak amacı ile   kutlama programı gerçekleştirildi.

Ülkemizde son yıllarda yaşlı nüfusun artması, kronik hastalıkların ve trafik kazaları ile sakatlıkların artması nedeniyle palyatif bakım önem kazandı. Evde sağlık hizmeti veren palyatif bölümleri yaşanan hastalıklara dikkat çekmek amacı ike her yıl  Ekim ayında kutlanan Palyatif Günü Bu yıl da  çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Farkındalık oluşturmak amacı ile bu anlamlı günde Çanakkale Devlet Hastanesinde de bir kutlama gerçekleştirildi. 

Bu anlamlı günde 20 yataklı Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Servisinde, Başhekim Op. Dr. Hasan Keser,  hastalar, hasta yakınları, hastane yönetimi ve sağlık çalışanlarının katılımı ile Dünya Palyatif Günü dolayısı ile  bir etkinlik gerçekleştirildi.  Etkinlikte konuşma yapan Başhekim Op. Dr. Hasan Keser; “Hastalarımız burada hekimlerimiz ve uzman ekibimiz sayesinde en iyi bakımı aldığını görüyoruz. Tüm ekibin eline emeğine sağlık. Hastalarımızın hasta yakınlarımızın ve tüm çalışanlarımızın Palyatif Bakım Günü kutlu olsun” diye konuştu. Gerek donanım olarak gerekse uzman ekip olarak ülke çapında en iyi Palyatif Bakım Servislerden biri olduğuna değinen Uz. Dr. Azem Ülkü de emeklerinden dolayı tüm ekibe teşekkür etti.

Palyatif Bakım Servisleri hakkında farkındalık yaratılması adına önemli bir fırsat olan Dünya Palyatif Günü etkinliği müzik dinletisi ve günün önemine dair pasta kesilmesiyle son buldu.

Haber Merkezi