Güncel

“2024 Lapseki’sinde artık sorun olmaktan çıkmak zorundadır”

Lapseki Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Av. Şükrü Aldemir açıklamalarda bulundu.

Lapseki Çarşı içindeki Parti Binasında yapılan basın açıklamasında bir çok konuya değinen İlçe Başkanı Aldemir özellikle son günlerde ilçede içme ve kullanma suyunun bulanık akmasına değinerek şunları söyledi”  Saygıdeğer Lapsekililer… Son günlerde ilçemizde dile gelen şikayetler üzerine basın açıklaması yapma zorunluluğumuz doğmuştur. 31 Mart 2024 yerel seçim sürecinin ardından yaklaşık 6 aylık bir süre geçmiştir. Lapseki halkımızın verdiği karar neticesinde Lapseki Belediye Başkanlığına Atilla Öztürk seçilmiş ve görevine devam etmektedir. Bu  süreçte ne yazık ki geçmiş dönemde şikayet edilen sorunların halen daha devam ettiği, başkanımızın seçim tahahüttlerinin en üst sıralarında bulunan programların halen daha yürürlüğe girmediğini üzülerek takip etmekteyiz.  Öncelikle;

1-Yaklaşık 2 haftadır içme sularımızdaki bulanıklık, halkımızı son derece mağdur etmektedir. Temel yaşam gereksinimlerimizin en üst sırasında bulunan su ihtiyacı 2024 Lapseki’sinde artık sorun olmaktan çıkmak zorundadır.  Şu an çeşmelerden akan bulanık suya sağlıklı raporu veren kurumun raporları halkımızın gözünde inandırıcılıktan oldukça uzaktır. Geçmiş dönem belediye yönetiminde, ilçemiz sularında birçok sorun yaşamış ve muhalefet partileri olarak sorunları dile getirmiş, çözüm önerilerinde bulunmuştuk. Sularımızın uzun süredir yeterli filtreleme görmediğini, tesisin Lâpseki’mizin ihtiyaçlarına cevap olamayacak şekilde inşa edildiğini daha önce de dile getirmiştik. Sorunların eskiden beri geldiği hepimizin bilgisinde olsa da günümüzde arşa çıktığı da aşikardir. Halkımız, eski yönetimden beklentilerini karşılayamadığı için değişim talebinde bulunmuştur. Burada yeni seçilen Belediye başkanı ve yönetimine düşen mevcut sorunlara bir an önce çözüm üretmesidir. Vatandaşların sağlığını etkileyen bu konuda geçmişte yapılan hata ve eksiklerden ders alarak yapıcı ve kalıcı çözümlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir.

2-Yine mevcut yönetimin en öncelikli programlarından biri olan yaya kaldırımları işgali ve park sorunu Lapsekili vatandaşlarımızdan en çok duyduğumuz şikayetlerin başında gelmektedir. Gerek çarşı meydanında kaldırımların işgal edilmesi gerekse de araçların meydana düzensiz park etmeleri, hem vatandaşların can güvenliğini etkilemekte hem de belediyecilik adına Lapseki’mize yakışmayan nahoş bir görüntü kirliliğine neden olmaktadır. Çarşı meydanı dışında kalan bölümlerde de vatandaşlarımız araçlarını park edecek alan bulamadıklarından şikayet etmekte bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını beklemektedirler. Çöplerimizi toplayan firmamızla ivedilikle görüşme yapılmalı, Çöp bidonlarının ilaçlanması takip edilmeli, Çöplerimizi toplayan personel ekibinin daha itidalli davranması konusunda uyarılması gerekmektedir.

3-Son olarak ilçemiz hızla nitelikli göç alan bir şehir konumuna gelmiş ve buna bağlı olarak hızlı bir nüfus artış oranına sahiptir. Bu sebeple artan nüfusa dayalı olarak ilçenin değişen ve gelişen ihtiyaç ve talepleri göz önünde bulundurulmalıdır.  Belediye meclisinin yanında sivil toplum kuruluşlarının, mahalle muhtarlıklarının ve geniş halk kitlelerinin seslerinin de duyulması için ilçemizde Kent Konseyi kurulması artık elzemdir. Kent konseyinin kurulması için gerekli çalışmaların yapılması, bu bağlamda tüm Lâpsekilileri kapsayıcı bir programla Kent konseyi çalışmalarına başlanmalıdır. Açıkladığımız sorunlar hakkında Lâpseki Belediyesini bir an önce çözüm üretmeye davet ediyor, Cumhuriyet Halk Partisi Lapseki ilçe Başkanlığı olarak,  geçmişte ve bugün dile getirmiş olduğumuz sorunların ve çözüm önerilerinin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz. Saygılarımla” dedi.

Ercan Özçetin