Güncel

Muhtarlar Günü Kutlandı

Lapseki’de Muhtarlar Günü bir gün önce 18 Ekim Cuma günü düzenlen programla kutlandı.

19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık genelgesi ile muhtarlar günü olarak ilan edilen 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları yapılıyor. 19 Ekim Hafta sonuna geldiği için muhtarların kendi aldığı karar doğrultusunda Lapseki de Muhtarlar günü18 Ekim Cuma günü düzenlenen programla kutlandı.

Sabah ilçe kaymakamlığı tarafından tüm muhtarlara kahvaltı verildi. Kahvaltı programına, İlçe Kaymakamı Emre Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Koç, Belediye Başkanı Atilla Öztürk, Umurbey belediye başkanı Dr. Erdal Doğan, Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Engin Gür, siyasi parti temsilcileri, Lapseki Muhtarlar derneği başkanı Mehmet Özgün ve tüm daire müdürleri katıldılar.

Kahvaltı programında konuşan Muhtarlar derneği başkanı Mehmet Özgün” Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için tüm muhtar arkadaşlarım adına ayrıca sizlere teşekkür ediyorum “dedi.

Lapseki belediye başkanı Atilla Öztürk” Mustafa Kemal’in bir sözü var köylü milletin efendisi diye burada bir çok köy muhtarımız var bende bir köylü çocuğu olarak, köylü efendilerin temsilcisi olarak görüyorum sizleri. Bizde Lapseki Belediyesi olarak tüm köylerimiz, mahallerimizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz gününüz kutlu olsun ”dedi.

Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk” Bu gün muhtarlar günü olması münasebetiyle hep beraberiz. Muhtarlarımız mahalle, belde ve köylerimizde bizlerin temsilcileri olarak görev yapmaktalar. Asayişten turun alt yapı sorununa kadar her konuda her zaman muhtarlarımızın kapısı çalınıyor muhtarlarımız vatandaşlarımızla iletişim halinde oluyorlar bu yüzden muhtarlarımız bu yüzden bizim için çok kıymetli gününüz kutlu olsun tüm muhtarlarımız ”dedi.

Ardından ilçe kaymakamı Emre Öztürk, protokol üyeleri ve tüm muhtarlar hükümet konağı önüne geçtiler burada Lapseki Muhtarlar derneği başkanı Mehmet Özgün hükümet konağı önündeki Atatürk Büstüne çelenk koydu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından program sona erdi. Dernek başkanı ve tüm muhtarlar ilçe kaymakamı Emre Öztürk’ü makamında ziyaret ettiler.

Ercan Özçetin