Güncel

İyi Parti Dalyan’daki çevre kirliliğine tepki gösterdi!

Dalyan Mahallesi’nde eski DMO'nun bulunduğu bölgede çöp yığınları oluştu. Bölgede yaşayanlar, buraya atılan çöp ve moloz yığınlarından rahatsız olduklarını dile getirdi. İyi Parti İlçe Başkanı Yakup Uzun, ‘’Mevcut doğal yaşamı korumaktan ziyade mevcut olanı da bozmanın peşindeler’’

Dalyan Mahallesi’nde eski Devlet Malzeme Ofisi’nin bulunduğu bölgede çöp yığınları oluştu. Bölgede yaşayanlar, buraya atılan çöp ve moloz yığınlarından rahatsız olduklarını dile getirdi. İyi Parti İlçe Başkanı Yakup Uzun, ‘’Mevcut doğal yaşamı korumaktan ziyade mevcut olanı da bozmanın peşindeler’’ diyerek tepki gösterdi.
Dalyan mahallesindeki çevre kirliliği bir süredir devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kirlilik daha da arttı. Kentin en güzel yerlerinden olan Dalyan mahallesindeki Sahil bandında adeta çöp dağları oluştu. Bölgedeki evlerin arasında kalan bu bölge kirliliği nedeniyle sağlık açısından da ciddi bir tehdit oluşturuyor.
İyi Parti İlçe Başkanı Yakup Uzun, Dalyan Mahallesindeki çevre kirliliği hakkında, ‘’Temizliğe ve hijyene daha fazla gerek duyduğumuz şu günlerde Dalyan mevkiinden görüntüler… Bunları gören yada duyan insaflı bir yetkili yok mudur ki?’’ diyerek eleştirisini dile getirdi.
‘’MEVCUT DOĞAL YAŞAMI KORUMAKTAN ZİYADE MEVCUT OLANI DA BOZMANIN PEŞİNDELER’’
Başkan Uzun, halk sağlığını tehdit eden bu çevre kirliliğinin acilen ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ederek, ‘’Buraya bütün molozları pislikleri deniz kıyısına kadar döküyorlar, bunların hepsi sonra denize dökülüyor. Ne kadar moloz pislik varsa deniz kıyısında insanların görüş alanını engellediler artık. İnsanların deniz sıfır olan evlerinin önünü dağ gibi yaptılar, moloz yığdılar. 1 ay sonra insanlar denize girecekler burada. Mevcut doğal yaşamı korumaktan ziyade mevcut olanı da bozmanın peşindeler’’ diye konuştu.
İlçedeki çevre kirliliği ve pek çok sorun için çağrıda bulunan Uzun, ‘’Lapsekiyi yönetemiyorlar. Tek çağrımız hemen istifa edip Lâpseki’yi yönetebilecek birilerine bırakmaları’’ dedi.
Mahalle sakinleri ise bir an önce burada gerekli çalışmaların yapılmasını istediklerini ilgililerden talep etti.???????
 
Tuğba Kulasoy