Güncel

CHP’den alternatif 19 Mayıs töreni

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lapseki İlçe Teşkilatı tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lapseki İlçe Teşkilatı tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yakmak için Samsun’a çıkışının 102.yıldönümü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Kaymakamlık önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.
19 Mayıs kutlamalarına CHP Lapseki Yönetim Kurulu, Çardak ve Umurbey belediye başkanları, Gençlik kolları yönetimi, Kadın Kolları yönetimi, il genel ve belediye meclis üyeleri, Çardak ve Umurbey belde yöneticileri ve bir çok partili katıldı. Pandemi nedeniyle gerçekleşen tören, kısa sürede sona erdi.
Lapseki İlçe yönetimi tarafından yapılan açıklamada, ‘’Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, 16 Mayıs'ta Bandırma Vapuruyla İstanbul'dan yola çıkarak, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmaları tarihimizin önemli dönemeçlerinden biridir. Zira Kurtuluş savaşının meşalesi burada yakıldı ve egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri de burada atıldı. Samsun'da yakılan bağımsızlık ve özgürlük meşalesi ilelebet yolumuzu aydınlatacaktır! Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur" diyerek çok güvendiği ve Cumhuriyetimizin teminatı olarak gördüğü gençlerimize armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramımız kutlu olsun’’ denildi.

Tuğba Kulasoy