Güncel

Dalyan Mahallesindeki çöp krizine çözüm bulunamıyor

Dalyan mahallesindeki çöp sorunu Lapsekili vatandaşlar tarafından sıklıkla dile getiriliyor. Mahallede son olarak biriken çöplerle birlikte hayvan ölüleri de görüldü. Mahalle sakinleri ilgili kurumlara şikâyetlerini belirtse de aylardır soruna çözüm bulunamadı.

Dalyan mahallesindeki çöp sorunu Lapsekili vatandaşlar tarafından sıklıkla dile getiriliyor. Mahallede son olarak biriken çöplerle birlikte hayvan ölüleri de görüldü. Mahalle sakinleri ilgili kurumlara şikâyetlerini belirtse de aylardır soruna çözüm bulunamadı.
Her geçen gün değerine değer katan Lâpseki’de sahil kenarı bir mahalle olan Dalyan Mahallesi bir süredir çöplerden geçilmiyor. 1915 Çanakkale köprüsü ile adını dünyaya duyuracak kentte ortaya çıkan manzara görenleri de dehşete düşürüyor.

Dalyan Mahallesi’nde eski Devlet Malzeme Ofisi’nin bulunduğu bölgede bir süredir çöp yığınları var. Bölgede yaşayanlar, buraya atılan çöp ve moloz yığınlarından rahatsız olduklarını sıklıkla dile getirirken ilgili kurumların bölgede temizlik çalışması yürütmesini istiyor.

Geçtiğimiz günlerde kirlilik daha da arttı. Kentin en güzel yerlerinden olan Dalyan mahallesindeki Sahil bandında adeta çöp dağları oluştu. Bölgedeki evlerin arasında kalan bu bölge kirliliği nedeniyle sağlık açısından da ciddi bir tehdit oluşturuyor. Geçtiğimiz ay İYİ Parti ilçe başkanı Yakup Uzun konu hakkında şikayetini dile getirerek,  ‘’Buraya bütün molozları pislikleri deniz kıyısına kadar döküyorlar, bunların hepsi sonra denize dökülüyor. Ne kadar moloz pislik varsa deniz kıyısında insanların görüş alanını engellediler artık. İnsanların deniz sıfır olan evlerinin önünü dağ gibi yaptılar, moloz yığdılar. 1 ay sonra insanlar denize girecekler burada. Mevcut doğal yaşamı korumaktan ziyade mevcut olanı da bozmanın peşindeler. Lapseki’yi yönetemiyorlar. Tek çağrımız hemen istifa edip Lâpseki’yi yönetebilecek birilerine bırakmaları’’ diye açıklamada bulunmasının akabinde bölgede hiçbir temizlik çalışması gerçekleşmedi.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ
İYİ Partili ilçe başkanının ardından çevre sakinleri bölgedeki halk sağlığını tehdit eden yoğun çevre kirliliği karşısında yeniden şikâyetlerini dile getirdi. Lapsekili bir vatandaş sosyal medyadan, ‘’Dalyan Mahallesi ile ilgili daha önce paylaşımlarda bulunduk, fakat gerekli merciler gereğini yapmadığını belirten mahalle sakinleri ilçe bazında kaymakamlığa ve gerekirse vali ve milletvekillerine kadar ulaşacaklarını belirtip, bu rezillik yazın daha kötü durumlara yol açacağını ve Lâpseki’mizin zararına olacağını belirttiler’’ diyerek paylaştığı fotoğraflarla birlikte yaşanan durumu açıkladı.
İYİ Parti İlçe Başkanlığı da Dalyan Mahallesindeki sorunun çözülmesi için konuyu yeniden gündeme aldı. İnsan sağlığını tehdit eden bu sorunun takipçisi olacaklarını belirten Partililer konu hakkında açıklamada bulundu.  İYİ Parti İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabında ‘’Memlekete her gelişinde bilmem kaç kere köprü ziyaretinde bulunan ve Çanakkale Köprüsü tanıtımıyla meşgul olan sayın vekilimiz inşallah bir gün Lâpseki’nin gerçek problemlerine de el atacak’’ şeklinde paylaşım yapıldı.

Yaşanan çevre kirliliğini daha önce de dile getiren bir başka Dalyan Mahallesi sakini ise, ‘’ Şükür ki yalnız değilim’’ ifadelerinde bulundu.
Her çeşit çöpün bulunduğu sahil bandı üzerine yer alan ve evlerin arasında kalan bölgede hayvan cesetlerinin de olması halk sağlığını büyük ölçüde tehdit ediyor. Mahalle sakinleri bu sorunun daha büyük sorunlara sebep olmadan önce çözüm bulunmasını bekliyor.
Tuğba Kulasoy