ÇAKAB üyesi Belediye Başkanlarından olan Lapseki, Umurbey ve Çardak Başkanları Düzenli Depolama Tesisini ziyaret etti. Başkanlar hep birlikte pasta keserek SUEZ’in 2’nci yılını kutladı.
ÇAKAB üyesi Belediye Başkanları Düzenli Depolama Tesisini ziyaret etti. Ziyaretlere Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci ve Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan katıldı.
Düzenli Depolama Tesisine gerçekleştirilen ziyarette Belediye Başkanları, SUEZ Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Metin Suadiyeli ve firma yetkilileri ile çalışma ofisinde bir araya gelerek tesiste gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Tesis faaliyetlerine ilişkin yapılan bilgilendirmenin ardından üye Belediye Başkanları, yapımı tüm hızı ile devam eden Mekanik ve Biyolojik Ayrıştırma Tesisini gezdi. Önümüzdeki aylarda faaliyete başlaması planlanan tesisi firma yetkilileri eşliğinde gezen Belediye Başkanlarına, tesisin çalışma prensiplerine ilişkin bilgilendirilmede bulunuldu.
Tesis Gezisinin ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci ve Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, firma yetkilileri ile birlikte SUEZ'in 2. yılı pastasını kesti.
MEKANİK VE BİYOLOJİK AYRIŞTIRMA TESİSİ
Mekanik ve Biyolojik Ayrıştırma Tesisi evlerimizden çıkan atıkların içerisindeki geri kazanılabilir malzemeleri ayrıştırma kabiliyetine sahip olacak ve tam otomatik kontrol odasından (SCADA) yönetilebilecektir. Poşet açıcı ve elekler vasıtası ile boyutlandırılan atıklar ayrıştırma işlemini kolaylaştıracaktır. Daha sonra metal, alüminyum, plastik, karton ve kağıt gibi geri kazanılabilen malzemeleri balistik, optik, manyetik ve eddy current gibi ayrıştırıcılar yardımı ile ayıracaktır. İleri teknoloji ürünü olan bu ayrıştırıcılar, geri kazanılabilen malzemeleri ayırdıktan sonra balya pres makinasıyla balyalanarak ilgili geri dönüşüm tesislerine sevk için hazır hale getirilecektir. Geri kazanılamayan fakat yanma özelliğine sahip maddeler ise önce kırıcılarda kırılarak küçültülecek , sonra kurutma hollerinde kurutularak atıktan türetilmiş yakıt olarak (ATY)satışa hazır hale getirilecektir.
Tuğba Kulasoy