Tarihin en kanlı savaşlarından biri Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasındaki kahraman Türk askerinin gözünü kırpmadan savaşarak, destansı hikayeler yazdığı anlara tanıklık eden tarihi gerçek siperler, aslına ve o dönemki şartlara uygun bir şekilde yeniden düzenleniyor.
Yurt içi ve yurdışından yıl boyunca ziyaretçilerin ağırlandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Alçıtepe Hilal-i Ahmer Hastanesi’nin hemen arkasına inşa edilen siperler, 70 metre uzunluğunda, 2,10 santimetre yüksekliğinde dönemin şartlarına göre inşa edilecek.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çanakkale Savaşları Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, “Tarihi alanda en çok ziyaret edilecek yerlerden birisi olmaya aday. Çanakkale Savaşları sırasında kahraman Mehmetçiklerimizin uzun zamanlar geçirdikleri siperleri, aslına ve o dönemki şartlara uygun bir şekilde yapıyoruz.  Siper hayatını gerçeğine en yakın şekilde ziyaretçimize anlatacağız. Tarihi alanda buluşmak üzere!” şeklinde konuştu.
 
Tuğba Kulasoy