Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan’ın toplantıyı başlatmasının ardından Genel Kurul Başkanlık Divanı oluşturuldu. Divan Başkanlığına Baro Başkanımız Av. Hande Keskin seçilirken, Başkan Yardımcılığına Kastamonu Barosu Başkanı Av. Özgür Demir, Divan Üyeliklerine ise Antalya Barosu Delegesi Av. Can Ercan ve Tunceli Barosu Delegesi Av. Eda Erdoğan Can seçildiler.
Divanın oluşumunun ardından, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, tüm Şehitler, gaziler ile meslek şehitleri anısına saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.
Baro Başkanı Av. Hande Keskin Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, "Bizler, tüm meslektaşlarımız, başkanlarımız ve kurullarımızla; CMK Ücretlerinin insan onuru ve angarya yasağına aykırı olacak şekilde iyileştirilmesi, avukatlık alanlarının genişletilerek faaliyet alanlarının arttırılması, KDV Oranlarının sıfırlanması, Birikmiş Adli yardım, CMK Ücretlerinin Ödenmesi ve gecikme problemi için Adalet ve Maliye Bakanlığındayız,  26 tanesi son 8 yılda açılan 89 tane Hukuk Fakültesi ve yarattığı Meslek Enflasyonunun çözülmesi, avukatlık sınavının getirilmesi, mesleğe girişte kota uygulanması, meslektaşların can güvenliğinin etkin sağlanabilmesi için caydırıcı cezalar getirilmesi, stajyer meslektaşlarımız için ücret düzenlemesi yapılması için Meclisteyiz, Meslektaşlarımızın görevini ifa ederken yaşadığı aksaklık ve sıkıntıları gidermek için Mahkemelerde, İcra Dairelerinde, Tapu Müdürlüğünde, Geri Gönderme Merkezinde, Cezaevlerinde, Çocuk İzleme Merkezinde, Kadın Sığınma Evlerinde, Mahkeme kalemlerindeyiz, Meslektaşlarımızın iyi gününde, kötü gününde yanlarında olabilmek adına duruşmasında, düğününde, cenazesinde, ruhsat töreninde, hastane ziyaretinde yanındayız. Kısacası bazen yalnız, yorgun ve anlaşılamamış olsak da Her yerindeyiz. Bu nedenle her bir meslektaşım, başkanım, delegelerim, ülkenin her yerinde ve her kademesinde; toplumu ve mesleğimizi Değişim ve Gelişimle iyi etmeye inanmış ve inat etmiş, ülkemizin yüz akı cesur insan kaynağıdır. Bu nedenle, mesleğimizin, meslektaşlarımızın, Barolarımızın ve Türkiye Barolar Birliğimizin ülkemizdeki kıymetinin ve itibarının hak ettiği yeri bulmak zorunda olduğuna inanıyorum. Sözlerimi Mustafa Kemal Atatürk'ün; Şayet bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin, kurtarıcı kendiniz olun" sözüne atıfla; Söylemek isterim ki; Biriktikçe ağırlaşan meslek sorunlarımızın çözümü ve güçlü, bağımsız ve tarafsız bir Yargı için, tıpkı bu topraklardaki atalarımız gibi, tarihimizi de kaderimizi de bizler yazacağız. Çare biziz. Biz avukatlarız" dedi.
 
Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan'ın Genel Kurul’da yaptığı konuşmada Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesi meşalesinin Çanakkale'de yakıldığını hatırlatarak, “Çanakkale, gencecik vatan evlatlarının, torunları özgür bir ülkenin sabahına uyansınlar diye kendi mevsimlerinden vazgeçtikleri topraklardır” dedi.
Delegelerin görüş ve düşüncelerini dile getirdiği toplantıda yapılan oylama sonucunda Av. R. Erinç Sağkan Başkanlığındaki TBB Yönetimi, Genel Kurul Üyeleri tarafından ibra edildi.
TBB MESLEK KURALLARINDA DEĞİŞLİK
Genel Kurul’un ikinci gününde; başta bağlı çalışan avukatlar ve stajyer avukatların çalışma koşulları olmak üzere yargı kararları da dikkate alınarak TBB Meslek Kurallarının bir kısım maddelerinde değişikliğe gidildi.
TBB 37. Olağan Genel Kurulu, Birlik Başkanı Sağkan’ın Genel Kurul Üyelerine teşekkür ettiği kapanış konuşması ile sona erdi.
Haber Merkezi