Altı ay gibi kısa bir süre önce kurulan ‘Gönül Dostları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ yaşları 8 ila 10 olan çocuklara dini bilgiler verip kuranı kerim okuma, namaz sürelerini öğretip namaz kılmaları konusunda hocalar tarafından eğitim verildiği öğrenildi.
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti, İlçe Başkanı Namık Ergin, Tümad Madencilik Halkla İlişkiler müdürü Şaban Kılıçan, İlçe Müftüsü Rahmi Temiz, Lapseki kaymakamlığı vakıf müdürü iş adamları ve vatandaşların katıldığı programda, öğrenciler namaz süreleri, ilahiler ve kasideler okudular.
Gönül Dostları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği başkanı Aygün Karpuz”
Bugün bu güzel programı yapmaktan ve en önemlisi de peygamber efendimizin s.a.v sizin hayirliniz Kur'an'ı öğrenen ve ögretenizdir hadisine Mazhar olmaktan oldukça mutluyum. Sizlere derneğimizin kuruluş amacından kısaca bahsetmek istiyorum! Ben ve yönetimimdeki kardeşlerimiz bu derneği kurarken mahallemizdeki öncelikli sorunları masaya yatırdık. Gördüm ki bu zamana kadar birçok mesele ertelenmiş,yarım bırakılmış ve önemsenmemiş. Bizde dernek olarak  Kültürel birikimin, sosyal yaşamın, kişisel becerilerin artırılması, özellikle Gençlerimizin Maddi ve Manevi olarak donanım sahibi olabilmeleri konusunda karar aldık. Bu doğrultuda yürümeyi  sadece mahallemizdeki kardeşlerime değil Lapsekide bulunan tüm kardeşlerimizin gönüllerin 'e dokunmayı da kendimize hedef edindik. Onun için biz sadece şen mahallenin değil birçok medeniyetinin beşiği olmuş olan Lapseki nin derneğiyiz.  Derneğimizin kuruluşundan bugüne bizden maddi ve manevi desteği esirgemeyen, özellikle Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Program sonrasında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Gönül Dostları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin yapmış olduğu bu çok önemli etkinlikten dolayı dernek yönetimine çok teşekkür ediyorum. Kısa zamanda bu kadar çocuğumuzla ilgilenip, onlara zamanlarını  ayırıp herkesin öğrenmesi gereken başta kuranı kerim olmak üzere bir çok dini bilgiyi öğreten arkadaşımıza teşekkür ediyorum”dedi.
Program sonrasında belediye başkanı Eyüp Yılmaz, öğrencilere kuranı kerim ve bir takım hediyeler verdi.
 
Ercan Özçetin