Yangın sonucu mağdur olan büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine, balya saman toplama ve dağıtım çalışmaları başlatıldı.
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından örnek bir organizasyonla yürütülen balya saman temini ve dağıtımıyla, yangında zarar gören hayvanlar için acil beslenme ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor. Bu destek çabasıyla, çiftçilere yardımcı olunarak hayvanların beslenmesi ve bakımı sağlanıyor.  Kızılkeçili köyünde başlayan ve 8 farklı köydeki ekili/dikili alanları etkileyen orman yangınının yarattığı zararın en azından bir kısmının giderilmesi amacıyla, Çanakkale Merkez ve bağlı ilçelerdeki İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri işbirliğiyle toplanan balya samanlarının dağıtımı başlatıldı. Bu destek hareketi, yangın sonrası zorluklarla karşılaşan hayvan yetiştiricilerinin yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.
 
Yetiştiriciler için toplanarak, dağıtımı yapılan saman balyaları hakkında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ  “İlimizde 16 Temmuz’da başlayan orman yangını  142 üreticimizi ve çiftçimizi  mağdur etti.  Toplamda 21 büyük baş hayvan, 28 küçük baş hayvan ve 360 civarında da  canlının yanıp telef olduğunu gördük. Bunun yanında  çiftçilerin saman balyalarının da yandığını bilmekteyiz.  Valiliğimiz ve İl Özel İdaremizin katkıları doğrultusunda  İl Genelinde bir kampanya başlattık. Bu kampanya ile yardım etmek isteyen üreticilerimizden  toplamış olduğumuz ot ve saman balyalarını    yangın bölgesindeki çiftçilerimize dağıtıyoruz.  Birkaç gündür saman balyalarını çiftçilerimize ulaştırmaya devam ediyoruz ve yine bu desteklerimiz ve kampanyamız devam edecektir.  Bağışta bulunmak isteyen üreticilerimizin de İl ve İlçe müdürlüklerimize bilgi vermelerini rica ediyorum” dedi.
Tuğba Kulasoy