Lapseki’de Plevne ilk okulu kapalı spor salonunda ve 25 Eylül ilk okulu bahçesinde Türk Kızılay Çanakkale Kan Bağış Merkezi tarafından kan ve kök hücre bağışı alımı yapıldı.

Türk Kızılay Çanakkale Kan Bağış Merkezi tarafından kurulan merkezi Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, ile birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Bu gün Lapseki’de Kızılay tarafından kan toplanıyor. Vatandaşlarımız  iki bölgede Plevne ilk okulu kapalı spor salonunda ve 25 Eylül ilk okulu bahçesinde kan bağışı yapıyorlar. Be buradan bütün vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Bu duyarlılığı göstermelerini rica ediyorum.  Burada çocuklarımız üzerinden proje yaptık. Çocuklarımızdan 10 bağışçı getirene bir bisiklet  veriyoruz, Çocuklarımızda gerçekten çok büyük gayret gösteriyorlar ve anne, baba ve yakınlarını kan vermeye getiriyorlar çocuklarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Burada başta Kızılay ekibi olmak üzere tüm emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.

“ Okulumda Kan’ panya Var” projesi öncülüğünde planlanan kampanyanın amacı: kan ve kök hücre bağışıyla kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğu bilincini kazandırarak; düzenli, gönüllü ve bilinçli kan bağışçıları kazandırma ve yetiştirme yolunda farkındalık oluşturmaktır.

Tüm okulların katılacağı projede öğrencileri teşvik amaçlı: “ En Çok Bağışçıyı Sen Getir, Bisikleti Sen Kazan!” sloganıyla en çok bağışçıya ulaşan 6 öğrenciye İlçe kaymakamlığı ve belediye  tarafından bisiklet hediye edilecektir. Aynı zamanda 3 bağışçı getiren tüm öğrencilerede “ Geleceğin Kan Bağışçısı” madalyası takdim edileceği öğrenildi.

 

Ercan Özçetin