Big(A)Tech Takımı, her yıl düzenlenen First Lego League (FLL) turnuvasına katılmak üzere Biga Kaymakamı Erdinç Dolu'yu ziyaret etti. 4-10 kişilik küçük gruplar halinde çalışan takım, dünya gündemine dair farklı bir tema üzerinde araştırma yapma, çözüm üretme, paylaşma ve özgüven inşa etme amacını taşıyor.

Ziyaret sırasında gençler, projeleri hakkında Kaymakam Erdinç Dolu'ya detaylı bilgi verdi. Toplumsal sorunlara takım halinde çözümler üretme vizyonuyla turnuvaya katılacaklarını ifade ettiler. Big(A)Tech takımı, Biga Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu'ndan 5. ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşuyor. Proje koordinatörleri Harun Dokuyucu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen de ziyarette hazır bulundu.

Bu yılki turnuvada 'Master Piece' temasıyla yarışacak olan takım, hazırladıkları projeleri Kaymakam Erdinç Dolu'ya sunarak detaylı bilgi verdiler. Kaymakam, Big(A)Tech takımını ve proje koordinatörlerini tebrik ederek, 24 Şubat 2024 tarihinde İzmir'de düzenlenecek turnuva için başarılar diledi.

Tuğba Kulasoy