Çanakkale, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda sahnelenen ve büyük ilgi gören 'Cumhuriyet'e Doğru' adlı tiyatro oyunu, İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde seyirciyle buluştu. Bora Severcan'ın yazıp yönettiği, müzikleri Selim Atakan'a ait olan oyun, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

110 oyuncunun performansıyla sergilenen oyun, bir öğretmenin şehitliği ziyaret ederek 10 yaşındaki öğrencisi Ali'ye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde Türk Milleti'nin Kurtuluş Savaşı'nı nasıl kazandığını anlatıyor. Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulma aşamasını ve Cumhuriyetin ilan edilişini ele alan oyun, eğitici ve duygusal bir atmosfer sunarak seyircilerden tam not aldı.

Vakıfbank'ın ana sponsorluğunda düzenlenen etkinlikte, Vali İlhami Aktaş da gösterime katılarak oyun sonrasında sahneye çıkarak oyuncuları tebrik etti. Konuşmasının ardından oyunculara çiçek takdim eden Vali Aktaş, etkinliğin önemine vurgu yaparak teşekkür etti.

Tuğba Kulasoy