Hafta sonu İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konser, katılımcıların bilet yerine yanlarında getirdikleri 28-42 numara arasında değişen yeni spor ayakkabılarıyla giriş yapmalarıyla başladı.

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı ve çok sayıda davetli ve vatandaşın katıldığı etkinlikte, öncelikle Şef Mete Gökçe'nin yönettiği Barış Korosu sahne aldı ve çeşitli eserler seslendirildi.

Ardından, Şef Mete Gökçe yönetimindeki Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Orkestrası performans sergiledi.

“Müzikle Umuda Yolculuk Projesi” Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, yaptığı açıklamada, "Konserimizde temel amacımız köy okullarındaki öğrencilere destek olmak. Bu nedenle izleyicilerden birer spor ayakkabısı getirmelerini istedik. Bugün gelen misafirlerimiz bilet yerine spor ayakkabısı getirdiler. Bu ayakkabılar, bayramdan önce köy okullarındaki minik öğrencilerle buluşturulacak" şeklinde konuştu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğu ise, “Bu proje gerçekten Çanakkale’yi bir araya getiren bir proje oldu. Davetliler başta olmak üzere vatandaşlarımız 28-42 numara arasındaki spor ayakkabıları karşılığında konserimize giriş yapabildiler. Tabii ki, bu projenin manevi değeri daha büyük. Konser girişinde toplanan ayakkabılar, ihtiyacı olan köy okullarındaki çocuklara gönderilecek. Sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirilen bu projenin katılımı beklentileri aştı. Konserimizde unutulmaz anlar yaşandı. Yakın gelecekte, bu tür sosyal sorumluluk projelerine benzer birçok etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte toplanan spor ayakkabılar, köy okullarında eğitim gören çocuklara ulaştırılacak.

Tuğba Kulasoy