Tatbikata Silvikültür Daire Başkanı Mehmet Rıdvan Çörtü, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Bölge Müdür Yardımcısı Halil Kısacık ve çeşitli şube müdürleri katıldı. Ayrıca İzmir ve Bursa Silvikültür Şube Müdürleri ile Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nden orman işletme müdürleri, müdür yardımcıları ve orman işletme şefleri de etkinlikte hazır bulundu.

Tatbikat, Çan ve Yenice Orman İşletme Müdürlüklerinde gerçekleştirildi. Katılımcılara Silvikültür Daire Başkanı Mehmet Rıdvan Çörtü tarafından detaylı bilgiler verildi. Tatbikata katılan teknik personel, tabii gençleştirme, suni gençleştirme, bakım, koruya tahvil ve silvikültürel müdahalelerle ilgili arazide uygulamalı eğitim aldı.

Bu tür tatbikatların, ormancılık faaliyetlerinin etkinliğini artırmak ve orman yönetimi personelinin bilgi ve becerilerini geliştirmek için büyük önem taşıdığı vurgulandı. Silvikültür tatbikatları sayesinde, sürdürülebilir ormancılık ilkeleri doğrultusunda ormanların en verimli şekilde işletilmesi hedefleniyor.

Ercan Özçetin