Bu etkinlikte öğrenciler, işverenlerle buluşarak gelecekteki iş hayatlarına dair bilgi edinme ve ağ kurma fırsatı buldu.
Etkinliğe Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Belediye Başkanı Güray Yüksel, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ekici, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ekici, "OSB Meslek Yüksek Okulu olarak öğrencilerimize OSB içerisinde mesleki eğitim, staj ve iş imkanı sağlıyoruz. Öğrencilerimiz, seçtikleri meslekleri veya gelecekteki iş hayatlarını öğrenim esnasında tanıma ve mezun olmadan bir network oluşturma fırsatı yakalıyor. Sanayici ile mesleki eğitim arasında doğrudan bir temas sağlıyoruz. Bu, öğrencilerimizin teorik derslerin uygulama kısımlarını işletmelerde çalışarak öğrenmelerine olanak tanıyor. Sanayiciler de bu sayede eğitimli ve deneyimli elemanlar istihdam edebiliyor. Ayrıca, Sanayi Bakanlığı'ndan birçok proje ve hibe desteği alabiliyoruz. Meslek yüksekokulumuz, akademik bilgi ile pratik deneyimi birleştirerek öğrencilerimizi iş hayatına en iyi şekilde hazırlamayı hedefliyor. Üniversitemiz ve sanayi kuruluşları arasında oluşturulacak ulusal ve uluslararası projeler, ilçemize, üniversitemize ve ülkemize ciddi katkılar sağlayacak. Bu projelerle öğrencilerimiz staj ve iş imkânları bulacak ve teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı yakalayacak" dedi.
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altınok, kalifiye eleman yetiştirilmesinde eğitimin kitapların yanı sıra sahada da yürütüldüğü örnek bir meslek yüksekokulu olacaklarını belirtti. Altınok, "Gelişen Türkiye'de üretimin artmasıyla birlikte sanayi ve iş gücünü birleştirmek çok önemli. Ezine'de, Çanakkale'de böyle bir oluşumun temellerini attık. Yükselen fabrikalarda yetişmiş eleman ihtiyacı oldukça fazla olacak. Sanayinin ihtiyacı olan bilgi birikimi ve araştırma gücü üniversitelerimizde mevcut, ancak bu bilgiyi sanayiciyle buluşturmadan fayda sağlamıyor. Ezine’de bunun en güzel örneklerini vereceğiz. Yakın zamanda bir mükemmeliyet merkezimiz olacak. Amacımız, Ezine’yi ve Çanakkale'yi üretim sanayi sektörüyle birleştirip hem iş gücü açısından hem de yenilikçi ürün açısından fayda sağlamak. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu'nun buna örnek teşkil edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.
Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, organize sanayinin temellerini atarken amaçlarının şehre, öğrencilere ve ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu vurguladı. "Organize sanayinin bir meslek yüksekokulu olarak şehre ve öğrencilere katkı sağlayacağından eminiz. Şehrimizin güzel bir organize sanayisiyle ve kıymetli öğrencilerimizin tecrübesiyle güzel sonuçlar alacağımızdan şüphemiz yok" dedi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, meslek yüksekokulunun kurulum süreci hakkında bilgi vererek, "Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu'na dönüşüm çok kolay olmadı. Yaklaşık altı buçuk yıl burada idari yöneticilik yaptık. Ezine’nin dinamiklerini çok iyi tanıyoruz. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürümüzle ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda talepleri aldık. Bu konuda çalışmış üniversitelerden, özellikle OSTİM Teknik Üniversitesi’nden mentörlük aldık. Yaklaşık bir yıl önce rektörlük görevine başladığımdan bu yana 250 civarında çalıştay yaptık. Sektörlerin en büyük beklentisi artık nitelikli eleman yetiştirmek. Ezine’deki çalıştayımızda da kaliteli eleman eksikliğinden dolayı böyle bir talep oldu. Bu talebin içini doldurarak bugüne geldik" dedi.
Etkinlikte ayrıca Çanakkale Teknopark Ekosistemi tanıtıldı ve başarılı öğrenci ile akademisyenlere belgeleri takdim edildi. Ezine ilçesindeki firmaların stantları gezilerek, öğrenciler iş dünyasıyla tanışma fırsatı buldu.
Ercan Özçetin