Öğrenciler, lise yıllarından sonra üniversitede tercih edecekleri meslekleri daha yakından tanımak ve bilgi almak amacıyla farklı mesleklerden yetkilileri okullarında ağırlıyor. Bu kapsamda Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu'nda düzenlenen etkinliğin bu haftaki konuğu Ebe Öznur Can oldu.

 

Ebelik Mesleğinin Önemi Anlatıldı

Ebe Öznur Can, öğrencilere hamilelik dönemi, bebeğin doğumu ve doğum sonrası süreç hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Ayrıca, annelerin bu dönemde yaşadıkları deneyimleri de paylaşarak ebelik mesleğinin önemini vurguladı. Öğrenciler, hamilelik ve doğum süreçlerine dair merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldu.

Ekipmanlar Tanıtıldı, Sorular Yanıtlandı

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ebe Öznur Can, mesleğinde kullandığı ekipmanlar hakkında da bilgi verdi. Öğrenciler, ebelik mesleğiyle ilgili merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldu ve etkinlik sonunda Ebe Öznur Can'a teşekkür etti.

Geleceğe Hazırlık

Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu'nun bu tür etkinliklerle öğrencilerine meslekler hakkında bilgi sunmaya devam edeceği belirtildi. Öğrenciler, bu tür etkinliklerin meslek seçimi konusunda kendilerine rehberlik ettiğini ifade ederek, bu tür bilgilendirici toplantıların devam etmesini istediklerini dile getirdi.

Ercan Özçetin

Foto:BHA