Biga Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla önemli bir adım attı. Biga Belediye Başkanı Alper Şen’in öncülüğünde yenilenen Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, artık daha modern ve donanımlı bir şekilde hizmet verecek. Merkeze eklenen yeni ameliyathane binası, özellikle ağır vakaların tedavisi için tasarlandı.

Modern ve Donanımlı Ameliyathane

Biga Belediye Başkanı Alper Şen, yaptığı açıklamada, "Biga'mızın geleceği için attığımız emin adımlara, mevcut hayvan barınağımızın iyileştirilmesini de ekledik. Belediyemiz personeli ve imkanlarıyla daha modern ve donanımlı bir ameliyathane binası oluşturduk. Yeni ameliyathane ve ameliyat sonrası bakım alanlarımızdaki kısırlaştırma çalışmalarımızla sokak hayvanlarının popülasyonunu kontrol altına alarak, onların daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlayacağız" dedi.

Hayvanlar ve Vatandaşlar İçin Güvenli Bir Çevre

Başkan Şen, yapılan iyileştirmelerle sadece hayvanların değil, tüm Bigalı vatandaşların da daha güvenli ve huzurlu bir çevrede yaşamalarının hedeflendiğini vurguladı. Bu kapsamda, rehabilitasyon merkezindeki yeniliklerin, sokak hayvanlarının refahını artırma ve halkın güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığı bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Başkan Şen, gelecekteki hedeflerinden de bahsederek, "Sıradaki hedefimiz, tahsisli bölgede hayvanlarımız için doğal yaşam alanını oluşturmak. Bu sayede, sokak hayvanlarımızın doğal ortamlarında huzur içinde yaşamalarını mümkün kılacağız" ifadelerini kullandı.

Bu kapsamlı yenileme çalışmaları, Biga Belediyesi’nin sokak hayvanlarının refahını artırma ve halkın daha güvenli bir çevrede yaşamasını sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Yenilenen Rehabilitasyon Merkezi, Biga'daki sokak hayvanlarına daha iyi koşullar sunarak, onların sağlığını ve güvenliğini temin etmeyi amaçlıyor.

Ercan Özçetin