Çan, 24 Haziran 2024 – Daha önce birçok spor kulübü adına er meydanında güreşen milli güreşçi Feyzullah Aktürk, yeniden Çan Belediyesi'ne döndü. Memleketi Çan için güreşecek olan Aktürk'ün ilk hedefi, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemeri kazanmak.

Çan Belediye Başkanı Harun Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, milli güreşçinin yıllar sonra yeniden Çan Belediyesi'ne katıldığını duyurdu. Başkan Arslan paylaşımında, "2022-2023-2024 yılları Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonumuz ve Dünya 3.sü Başpehlivanımız Feyzullah Aktürk ile anlaşmamızı sağladık. Tüm Çan halkımıza hayırlı olsun. Hedef; Kırkpınar Er Meydanı'nda altın kemeri Çan halkına armağan etmek!" ifadelerine yer verdi.

Bu duyuru, özellikle Çanlı güreş severler arasında büyük heyecan yarattı. Yıllarca farklı spor kulüplerinde başarılar kazanan Aktürk, şimdi memleketi Çan Belediyesi ile yeniden sahalara dönüyor. Avrupa’da elde ettiği başarılarla adından söz ettiren milli güreşçinin, Çan halkına armağan etmek istediği ilk kupa ise, tarihin en büyük güreş etkinliklerinden biri olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde kazanacağı altın kemer olacak.

Feyzullah Aktürk'ün Başarıları ve Yeni Hedefleri

Milli güreşçi Feyzullah Aktürk, 2022, 2023 ve 2024 yıllarında Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda önemli başarılar elde etti ve Dünya üçüncüsü olarak adını duyurdu. Aktürk, memleketi Çan’a dönerken, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde altın kemeri kazanarak bu başarıyı taçlandırmayı hedefliyor.

Ercan Özçetin