31 Mart yerel seçimlerinin ardından Lapseki Belediye Başkanlığı görevini devralan Atilla Öztürk, kısa sürede ilk projelerini hayata geçirme hazırlıklarına başladı. Öztürk, ilçeye yönelik önemli değişimleri vatandaşlarla buluşturarak çalışmalarını sürdürüyor.Göreve geldiklerinden beri Lapseki halkı için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Öztürk, "Belediyedeki arkadaşlarımızın çalışmalarının yanı sıra yavaş yavaş icraata geçmenin de zamanı geldi.  Yaz dönemine girdiğimiz bu günlerde sosyal projelerimize ağırlık veriyoruz şu anda. İlk etapta bu Cuma günü daha önce sosyal tesisler 2 diye adlandırdığımız  bir çay bahçemiz var iskelede. Bunun vasfını değiştirip Kadınlar Konağı adı altında, kadınlarımızın kendi ürünlerini üretip sattığı, kendi günlerini yaptığı, kadınların çalıştığı, kadınların hizmet ettiği ve daha çok onların eğlendiği bir yer haline getirdik" dedi.

 

Yaklaşık 7 aylık görev sürecinde kendilerini belediyeyi biraz tanımaya ayırdıklarını söyleyen Başkan Öztürk, "Belediyede çalışmaların nasıl yürüdüğü ve personel çalışmaları ile ilgili bilgilerimizi almış olduk.  Geçen sürede arkadaşlarımızla uyum sağladık.  Ben geçmiş yıllarda da Lapseki Belediyesinde çalıştığım için  bir kısmı da eski iş arkadaşlarımızla çalışıyoruz şu anda.  Tabi ki özellikle ödemelerde ufak aksilikler olabiliyor ama biz görevi devraldık ve Lapseki halkı İçin çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İlçedeki kadınların hayatına dokunacak bir projeyi hayata geçireceklerini belirten Başkan Öztürk, "Belediyedeki arkadaşlarımızın çalışmalarının yanı sıra yavaş yavaş icraata geçmenin de zamanı geldi.  Yaz dönemine girdiğimiz bu günlerde sosyal projelerimiz ağırlık veriyoruz şu anda. İlk etapta bu Cuma günü daha önce sosyal tesisler 2 diye adlandırdığımız  bir çay bahçemiz var İskelede. Bunun vasfını değiştirip Kadınlar Konağı adı altında, kadınlarımızın kendi ürünlerini üretip sattığı, kendi günlerini yaptığı, kadınların çalıştığı, kadınların hizmet ettiği ve daha çok onların eğlendiği bir yer haline getirdik” şeklinde konuştu.

 

"Plajlarımızı düzenlemeye başladık"

Dalyan Mahallesinde yürütülen çalışmalar ve açılan Belediye Halk Plajı hakkında Başkan Öztürk, "Dalyan Mahallesi uzun yıllardır kaderine terk edilmişti. Ama Biz Dalyan mahallemizde özellikle plajlarımızı düzenlemeye başladık. Lapseki genelinde yaklaşık 580 tane atıl durumda olan arsa ile alakalı mal sahipleri ile gerekli iletişimleri oluşturarak, özellikle sinek ve haşare taşıyan bu arsaların yoğun olduğu Dalyan Mahallemiz başta olmak üzere İlçenin farklı yerlerindeki bu arsaları temizleyerek ilçeyi sinek yuvalarından kurtardık. Denizlerimizin temizliği yapılarak Dalyan plajımızı açtık ve şu anda vatandaşlarımızın hizmetinde.  Diğer plajlara göre çok daha uygun fiyatlarla işletmeyi kurmaya çalıştık ve vatandaşlar çok memnun” dedi.

 

"Yeni bir  festival kazandırmış olacağız "

Bu yıl kirazda beklenen rekoltenin oluşmaması ve üretimin az olması nedeni ile her yıl düzenlenen kiraz yarışmalarına üreticiler katılmak istemeyince, gelenek haline gelen Lapseki Kiraz Festivalinin bu yıl yapılmayacağını ama ilçenin yükselen bir başka değerli ürünü olan şeftali festivali planladıklarını ve bu sayede kiraz festivali açığını kapatarak, yeni bir festivali de başlatmış olacaklarının belirten Başkan Öztürk, "Kiraz Festivalimiz vardı ama bu yıl ne yazık ki Lapseki’mizde kiraz verimi çok az olduğu için, bir de tasarruf tedbirleri dolayısı ile ‘yapsak mı yapmasak mı?’ diye kararsız kalırken kirazı festivalinde kiraz yarışmasının olmaması nedeni ile  önümüzdeki sene yapmaya karar verdik. Onun yerine geçtiğimiz yıllarda coğrafi işaret tescili alan şeftalimiz var. Bunu programlayabilirsek Ağustos ayının sonlarına doğru  şeftali festivali yapmayı planlıyoruz.  Bu da Lapseki için bir ilk olmuş olacak.  Çünkü Şeftali son yıllarda Lapseki’de kirazın önüne geçmeye başladı.  Nasip olursa hem kiraz festivalin açığını kapatmak hem de yeni bir  festival kazandırmış olacağız Lapseki’ye” diye konuştu.

 

Lapseki’nin sokaklarına verilen suyun zaman içinde bakım yapılmaması nedeni ile yok olma noktasına geldiğini ifade eden Başkan Öztürk, "Yaklaşık 15 yıl önce hiç arıtılmadan Dumanlıdağından Lapseki’ye gelen bir suyumuz vardı ve  bu suyu mahalle aralarında kurulan sokak çeşmelerine veriliyordu.  Son yıllarda boruların patlaması, çeşmelerin bakımsız kalması veya ortadan kaybolması nedeni ile  bu suyun yeniden faaliyete geçirilmesi için çalışmalarımız var. En kısa zamanda Dumanlıdağından Lapseki’mize bu suyu yeniden getirmiş olacağız. Böylece vatandaşlarımıza arıtılmamış çok güzel bir doğal kaynak suyu içireceğiz" dedi.

 

"Lapseki Plaj Voleybolumuza bekliyoruz"

Vatandaşları Lapseki Dalyan plajına beklediklerini belirten Başkan Öztürk, “Bu yaz yaptığımız düzenlemelerle daha da güzelleştirdik plajımızı. Ayrıca Ağustos’ta gerçekleştireceğimiz Lapseki Plaj Voleybolumuza bekliyoruz.  Yurt dışından da sporcularımız katılıyor.  2-3-4 Ağustos tarihinde  gerçekleştireceğimiz plaj voleybolu çok güzel bir etkinlik olacak.  Daha önce de yoğun katılımla gerçekleştirilecek Voleybol turnuvasını bu yıl 29.’sunu düzenlemiş olacağız.  Sadece geçen yıl yeni kordon tarafına alınmıştı.  Ancak orda vatandaşlardan olumlu tepki almadığı için Dalyan Mahallesinde bulunan eski yerinde bu yıl turnuvamızı gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

Ercan Özçetin