16-19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek caz gecelerinde, Türk caz müziğinin sevilen isimleri Çanakkale’de sahne alacak.

Belediyenin Temmuz ayı kültür sanat etkinlikleri programında yer alan caz geceleri, cazın ünlü sanatçılarını Çanakkale’ye getirerek unutulmaz performanslarla müzikseverleri buluşturacak.

Elif Çağlar ile Caz Gecelerinin Açılışı

Caz gecelerinin ilk akşamı, 16 Temmuz Salı günü Elif Çağlar’ın sahnesiyle başlayacak. Caz kompozisyonları üzerine aldığı eğitim ve sahnelerinde seslendirdiği büyüleyici şarkılarla tanınan Elif Çağlar, Çanakkaleli müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

17 Temmuz Çarşamba günü ise Seran Bilgi sahne alacak. "İçinde Sende Varsın" albümü ve "Bil Ki Ben", "Hiç Gibi", "Aşk Yüne Hüzzam" gibi single’ları ile tanınan Seran Bilgi, cazın güçlü seslerinden biri olarak dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.

18 Temmuz Perşembe günü, Jülide Özçelik sahne alacak. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde aldığı hafif batı müziği eğitimi ve caz senfoni orkestrasında sergilediği performanslarla tanınan Özçelik, Çanakkaleli müzikseverlerle buluşacak.

Şenay Lambaoğlu ile Kapanış

Caz gecelerinin son akşamında, 19 Temmuz Cuma günü Şenay Lambaoğlu sahne alacak. Müzik kariyerine klasik gitarla başlayan ve Pera Güzel Sanatlar Akademisi’nde aldığı müzikal ve drama eğitimi ile devam eden sanatçı, 2012 yılında çıkardığı ilk albümü ile büyük bir hayran kitlesi kazandı. Büyülü sesi ile tanınan Lambaoğlu, Çanakkaleli müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Dört gün sürecek olan bu caz rüzgarı, Çanakkale’de müzikseverler için kaçırılmayacak bir fırsat olacak.

Ercan Özçetin