Çanakkale'nin bisiklet tutkunlarının bir araya geldiği Çanakkale Bisiklet Platformu (ÇABİP), "Her Perşembe Bisiklet Akşamı" etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Kuruluşunun 7. yılında ÇABİP, onlarca tur düzenleyerek yüzlerce kilometre pedal çevirdi. Son etkinliklerinde ise üyeler, Yalova Köyü'ne düzenlenen akşam sürüşünde buluştu.

ÇABİP üyeleri, Yalova Köyü akşam turu için Çanakkale Feribot İskelesi'nde toplandı. Feribot ile Eceabat'a geçen bisikletçiler, feribottan iner inmez ikili sıra halinde Yalova Köyü'ne doğru pedal çevirmeye başladılar. Yıllardır Çanakkale'nin dört bir yanında bisiklet turları düzenleyen ve binlerce kilometre kat eden ÇABİP üyeleri, bu sefer 31 kilometrelik mesafeyi güvenli bir şekilde aşarak Yalova Köyü'ne ulaştı.

ÇABİP, bisiklet sürmenin yanı sıra sağlıklı yaşam ve çevre bilinci oluşturma amacıyla da etkinlikler düzenliyor. Yalova Köyü'ne yapılan bu özel akşam turunda, katılımcılar doğanın tadını çıkarırken bisiklet sürmenin keyfini yaşadılar. ÇABİP, sadece Çanakkale içinde değil, çevre illerde de bisiklet turları düzenleyerek bisiklet sporunu ve sağlıklı yaşamı teşvik etmeye devam ediyor. Üyeler, hem spor yapmanın hem de doğayla iç içe olmanın keyfini çıkarırken, yeni dostluklar kurma fırsatı da buluyorlar.

Ercan Özçetin