Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen Açık Hava Sinema Geceleri etkinlikleri, "Lohusa" filminin gösterimiyle başladı. Özgürlük Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe kentliler yoğun ilgi gösterdi ve filmi büyük bir beğeniyle izledi. Etkinlikler, 30 Temmuz tarihine kadar Özgürlük Parkı, Barış Kafe ve Güzelyalı Halk Plajı'nda devam edecek. Tüm vatandaşlar bu etkinliklere davetli.

Açık Hava Sinema Geceleri kapsamında 23 Temmuz Salı saat 21:00'da Özgürlük Parkı'nda "Selvi Boylum Al Yazmalım", 24 Temmuz Çarşamba saat 21:00'da Özgürlük Parkı'nda "Ratatuy", 25 Temmuz Perşembe günü saat 21:00'da Barış Kafe'de "Türk İşi Dondurma", 30 Temmuz Salı günü ise Güzelyalı Halk Plajı'nda "Petrol Kralları" filmleri gösterilecek.

Çanakkale Belediyesi, her yaştan vatandaşın ücretsiz olarak katılabileceği bu etkinliklerde, açık havada film izlemenin keyfini sunuyor. Kentliler, etkinlik programını takip ederek yaz akşamlarında sevdikleriyle birlikte keyifli vakit geçirebilirler. Belediye, açık hava sinema geceleriyle kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmanın yanı sıra kentlilerin sosyal hayatına da katkıda bulunmayı hedefliyor.

Ercan Özçetin