Bilimsel çalışmalara imza atan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Akademisyenlerinin projeleri TÜBİTAK tarafından destek görüyor. Desteklenen projelerden biri de Çeltik Üretiminde oluşan zararlıların bertaraf edilme sürecini araştıracak Prof. Dr. Sibel Menteşe’nin projesi oldu.
TÜBİTAK Son olarak, Çanakkale’nin de üretiminde siz sahibi olduğu, Çeltik Üretiminde oluşan zararlıların bertaraf edilme sürecini araştıracak Prof. Dr. Sibel Menteşe’nin projesini kabul etti. Prof. Dr. Sibel Menteşe tarafından yürütülen ve ÇAYDAG Araştırma Grubuna sunulan "Tarladan Sofraya Kadarki Süreçte Çeltik Tarımından Kaynaklanan Kirleticilerin Çevre Bileşenlerindeki Düzeylerinin ve Risklerin Belirlenmesi" projesi, bilimsel değerlendirme sürecinden başarıyla geçerek desteklenmeye hak kazandı.
Başarılı çalışma ile ilgili Üniversiteden yapılan açıklamada “Üniversitemizin Araştırma Dekanlığı ile birlikte yürütmekte olduğu kalite odaklı uluslararasılaşma hedeflerimizle de doğrudan uyumlu olan bu proje, özellikle genç akademisyenlerimizi inovasyon odaklı araştırmalara teşvik edici bir örnek teşkil ediyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, yenilikçi ve sürdürülebilir araştırmalara verdiğimiz desteği artırarak devam edeceğiz. Bu başarı, üniversitemizin ulusal ve uluslararası arenada daha da güçlenmesine katkı sağlayacak. Bu bağlamda genç araştırmacılarımızı, bilimsel meraklarını ve yaratıcılıklarını en üst düzeye çıkaracak projelere yönelmeleri konusunda cesaretlendiriyor, bu tür başarıların devamının gelmesini temenni ediyoruz. Üniversitemizi uluslararası ve ulusal düzeyde temsil eden tüm akademisyenlerimize bu süreçteki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Haber Merkezi